Целта е да се свали напрежението по отношение на цените

...
Целта е да се свали напрежението по отношение на цените
Коментари Харесай

Караниколов: Държавните бензиностанции целят да изсветлят горивата

Целта е да се смъкна напрежението във връзка с цените и качеството на горивата. Така икономическият министър Емил Караниколов отговори на въпрос за това каква е задачата страната да има своя петролна компания, с каквото предложение излязоха през днешния ден от финансовото министерство.

Въпреки множеството въпроси, нито Томислав Дончев, нито Емил Караниколов се наеха да изложат елементи, наблягайки, че това е единствено първична визия, концепция и желание, по което още се работи.

В момента се изготвя оценка на въздействието, стана ясно още, а Караниколов даде обещание, когато бъде подготвена тази оценка да има повече информация.

По думите на икономическия министър друга цел е и да се изпълнят отговорности по европейски наставления във връзка с държавния запас.

Той увери, че държавната бензиностанция ще бъде равнопоставена с всички други субекти на пазара. Това ще направи бранша много по-предвидим. По този метод хората ще имат една много точна мерилка по какъв начин и какво се случва отсега нататък, са упованията на Емил Караниколов.

На продължаващите въпроси Томислав Дончев изясни, че в случай че предлагането не е било оповестено, биха обвинили държавното управление, че крие или прави нещо скрито.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР