Целта е да се намали въздействието на COVID-19 върху здравната

...
Целта е да се намали въздействието на COVID-19 върху здравната
Коментари Харесай

Удължиха извънредната епидемична обстановка

Целта е да се понижи въздействието на COVID-19 върху здравната система

Министерският съвет реши да удължи периода на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура, считано от 1 октомври 2020 година до 30 ноември 2020 година

Пандемията от COVID-19 продължава да съставлява тежка изключителна обстановка, обвързвана с публичното здраве в народен и международен мащаб, пишат от Министерския съвет.

По данни на Европейския център за предварителна защита и надзор па болесттите, към 19.09.2020 година в света са регистрирани 30 540 446 доказани случая на COVID-19. Починалите към този момент са 952 724.

Заболелите на територията на Европейския съюз/Европейското икономическо пространство и Обединено кралство Англия и Северна Ирландия са 2 808 711 или 9,2% от общия брой инфектирани. Починалите са 185 945.

В България продължава неподходящото развиване на епидемиологичната конюнктура, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, породени от новия ковид, на фона на намаляваща заболяемост и опазване степента на болнично лекуване на болни с умерена и тежка клинична картина.

„ Удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура и използването на противоепидемичните ограничения в страната цели понижаване въздействието на COVID-19 върху публичното здраве и здравната система. Това е изключително значимо за запазване здравето и живота на лицата с нараснал риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване - възрастни, хора с хронични и онкологични болести и имунокомпрометирани положения, в условия на по едно и също време разпространяване на сезонен грип и COVID-19”, оповестяват от Министерски съвет.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР