Целта е да направим обекта необратим. Изключително важно е да

...
Целта е да направим обекта необратим. Изключително важно е да
Коментари Харесай

Бойко Борисов инспектира строителството на магистрала "Хемус"

Целта е да създадем обекта необратим. Изключително значимо е да се отпушат строителните работи. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на строителните действия по автомагистрала „ Хемус " в региона на пътен възел Плевен-Ловеч.

Премиерът посочи, че до момента отчуждителните процедури на земеделските земи са забавили плана, само че когато бъде построена автомагистралата Брутният вътрешен продукт в този района на страната ще се усили с 10%. „ Магистралата ще е друга и за Плевен, и за Ловеч, и на курсантите от Долна Митрополия съм заречен ", сподели още Бойко Борисов. Той заяви, че през август ще стартира и градежа на два лота по пътя Велико Търново-Русе.
Министър-председателят уточни, че по автомагистрала „ Хемус " ще има тол система, с цел да се поддържа и изплаща. „ Едно е да поддържаш две ленти в зимно време, друго е шест ", сподели Борисов. Той акцентира, че системата за заплащане и потребление на пътищата от тежкотоварните транспортни средства е обективна. „ И през вчерашния ден на срещата ми с превозвачите - няма някой, който да е срещу тол системата. Въпросът е да го създадем по този начин, че изключително тежкият трафик - над 3,5 тона, който най-вече износва пътните уреди, да си заплаща ", добави министър председателят Борисов.



В отговор на журналистическо питане министър-председателят Борисов съобщи, че инспекции от ДАНС на политици се прави доста от дълго време. „ Не утвърждавам това, че някоя от управляващите се пробва да се бърка в самостоятелната правосъдна власт. Нали по тази причина се борехме правосъдната власт да е самостоятелна. Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние другите управляващи - президентска, изпълнителна и законодателна, си гледаме всеки своите задания, само че по този начин са решили - по този начин вършат ", разяснява Бойко Борисов и посочи, че не е работа на изпълнителната власт да следи избора на нов основен прокурор.

„ Това не е моя работа да го проследявам, не е работа на изпълнителната или която и да било друга власт. Има Висш съдебен съвет, има метод, по който да се избира. Президентската институция има право да утвърди или да не утвърди. Тогава влиза в действие нейната роля ", сподели още министър председателят Борисов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР