Целият свят трябва да бъде нащрек, за да се бори

...
Целият свят трябва да бъде нащрек, за да се бори
Коментари Харесай

СЗО предупреждава да се внимава с китайския вирус

" Целият свят би трябвало да бъде нащрек ", с цел да се бори с ковид, сподели ръководителят на Програмата на Световната здравна организация по въпросите на здравето при изключителни обстановки.
Д-р Майк Райън похвали реакцията на Китай при появяването на смъртоносното огнище, като съобщи: „ Предизвикателството е огромно, само че реакцията беше огромна “.
СЗО ще се събере на среща на следващия ден, с цел да разиска дали вирусът съставлява световна опасност за международното здраве, заяви BBC, представена от БГНЕС.
Китайският град Ухан е епицентърът на огнището, само че вирусът се е популяризирал от Китай в най-малко още 16 страни, в това число Тайланд, Франция, САЩ и Австралия.
Повече от 130 души са починали в Китай, а близо 6 000 са инфектирани. Няма характерен лек или ваксина. Редица хора обаче са се възстановили след лекуването.
Д-р Райън сподели, че се събира интернационален екип от специалисти, които ще заминат за Китай, с цел да работят с локалните специалисти и да научат повече за това по какъв начин се предава заболяването.
Генералният шеф на СЗО, който посети Китай тази седмица, съобщи, че множеството хора, които са се заразили с вируса, страдат единствено от " по-леки затруднения ", само че към при 20% се стига до тежки болести пневмония и дихателна непълнота.
Той съобщи, че Китай " се нуждае от международната взаимност и поддръжка " и че " светът се сплотява, с цел да постави завършек на епидемията, ползвайки се от опита при справяне с предходни епидемии ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР