Целият свят следи живота на Елизабет II и нейното семейство.

...
Целият свят следи живота на Елизабет II и нейното семейство.
Коментари Харесай

6 странни правила на кралското семейство, които ние с вас не разбираме

Целият свят следи живота на Елизабет II и нейното семейство. Те диктуват стилните трендове и по какъв начин да се държат вярно в обществото. Изглежда, че английските монарси даже не могат да създадат крачка, с цел да не бъде оповестено след това това в пресата. Някои аспекти обаче към момента не са изцяло разбрани от нас.

Нашият екип дава отговор на най-често срещаните въпроси за кралското семейство на Англия, които всеки от нас си задава понякога.

1. Защо Кейт и Уилям не се държат за ръце?

Официално няма предписание, забраняващо държането за ръце. Независимо от това, английското семейство е възпитано съгласно строго допустимия етикет, съгласно който общественото изложение на усеща е неуместно. Затова Кейт и Уилям не се държат за ръце, не се прегръщат и не се целуват пред народа. Те са идващите наследници на трона и би трябвало да се държат надлежно, с цел да не опозорят достойнството на актуалната кралица Елизабет II.

Що се отнася до херцогинята на Съсекс Меган и принц Хари, в противен случай, те постоянно могат да бъдат хванати прегърнати или да се държат за ръце. Те не би трябвало да следват кралските правила, защото са шести в линията на заместничество на английския престол, и затова общественото им държание не е толкоз значимо.

2. Защо кралицата постоянно се облича толкоз блестящо?

Кралица Елизабет II постоянно се отличава със своите ярки едноцветни тоалети и смисълът тук въобще не е в любовта й към шарените цветове. Според разпоредбите на английското семейство, кралицата постоянно би трябвало да се откроява в тълпата, тъй че хората да могат елементарно да я видят и да кажат: „ Видях кралицата! “

Гардеробът на Нейно Величество също съдържа черен цвят, само че той се употребява извънредно за траурни церемонии.

3. Защо членовете на кралското семейство се назовават единствено по име?

Днес кралското семейство е толкоз известно в целия свят, че не се нуждае от фамилия за идентификация. Следователно всички английски монарси обичайно употребяват единствено първите си имена и купите. Въпреки че официално тяхното фамилно име, несъмнено, съществува: Маунтбатън-Уиндзор (Mountbatten-Windsor).

4. Защо дамите от кралското семейство постоянно носят клъчове?

Кралският етикет се отнася и за аксесоарите. Кейт и Меган би трябвало да носят с тях клъчове. Тази дребна чанта им разрешава да се ръкуват или да заобикалят това, в случай че държат аксесоара с две ръце. Тя се употребява и за избягването на неприятни обстановки. Например благородните дами може да употребяват чантичката си, с цел да прикрият деколтето си, до момента в който излизат от кола.

5. Защо кралицата не желае да се откаже от трона в интерес на някой неин по-млад правоприемник?

Според кралските правила властта се трансферира на различен член на фамилията, в случай че сегашният монарх почине или се отхвърли от трона. Кралицата твърди, че в случай че още е жива на 95 години, нейните отговорности ще бъдат трансферирани на нейния наследник, принц Чарлз.

6. Защо принц Джордж постоянно носи къси панталони?

Според традицията късите панталони са основна част от облеклата за момчета. Така че без значение от сезона, принц Джордж би трябвало постоянно да носи къси панталони. Момчетата стартират да носят къси панталони на 8-годишна възраст.

Бонус: за какво Хари се ожени за Меган толкоз бързо?

Преди Меган принц Хари имаше връзка с Челси Дейви, която продължи 7 години. Въпреки това, по някаква причина английският монарх не бързаше да легитимира връзките с нея. Каква беше изненадата на публиката, когато Хари направи предложение на Меган – и шест месеца по-късно те се ожениха! Има редица пояснения за това деяние.

Първо, счита се, че сватбата е била прибързана, заради неприятното здраве на принц Филип. Всички се притесняваха дядото да успее да участва на сватбата на внука си.

Втората причина е, че кралските сватби нормално се честват напролет, защото през юни Нейното Величество чества рождения си ден, а от август до октомври кралицата е най-често в Шотландия.

Ние обаче се придържаме към третата доктрина, че същинската обич е отговорна.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР