Целият свят научи, че през календарната 2017 г. нападателят на

...
Целият свят научи, че през календарната 2017 г. нападателят на
Коментари Харесай

Един велик българин е вкарал повече от Хари Кейн, но никой не му обърна внимание

Целият свят научи, че през календарната 2017 година нападателят на Тотнъм Хари Кейн осъществя 39 попадения в британското състезание. През далечната 1968 година нито една родна медия не видя, че българският топстрелец Петър Жеков вкара цели 40 гола (18 напролет и 22 през есента) в нашата „ А “ група.

Нещо повече –ако се прибавят и попаденията, които бате Петьо осъществя в шампионата за купата (7), за Балканската купа (1) и за преставителния отбор на България (10), головат сметка на „ вълшебния стрелец “ нараства до 58 гола. Ако пък се прибавят и тези от другарските мачове на ЦСКА и Берое, се стига до респектиращото число 84. При това през онази далечна година Жеката беше капитан и голмайстор № 1 и в квалификациите (3 гола) и на олимпийските игри в Мексико (4 гола) на българския олимпийски тим, който завоюва сребърни медали.

Така бате Петьо и до през днешния ден е единственият българин, извел като капитан наш тим на край на огромно състезание. С гола, който означи против Италия на 6 април на четвъртфинала от европейското, Жеката стана голмайстор № 1 на България за нашето пето място в Европа.

В края на годината се оказа, че родните спортни медии не са забелязали головия водопад на Жеков и топстрелецът беше определен за футболист № 6 с една единствена точица.

Какви са аргументите за това отношение, всеки може да реши самичък. Ще напомня единствено, че през лятото на същата 1968 година Жеката мина от Берое в ЦСКА.
Валентин ВАСИЛЕВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР