Целият свят гледа това посещение. Неговите моливи за мир са

...
Целият свят гледа това посещение. Неговите моливи за мир са
Коментари Харесай

Борисов: Папата каза, че с терористи може да се преговаря, но с протокола му-не

Целият свят гледа това посещаване. Неговите моливи за мир са общоизвестни. Той акцентира това за нашия район. Поощри това, което вършим за мостовете и автомагистралите. Той сподели, че това е свързващо и определящо мира. Поздрави ни за това, което направихме за Западните балкани. Това са посланията-чисто политически за района. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти.
Подаръците са ни символни. Благодарих му, че всяка годна българска делегация на 24 май е във Ватикана. Те почитат братята Кирил и Методий, които са създали доста за образованието на доста нации в района. Затова и единият подарък бе везана икона на братята. Вечната роза, която символизира мира по света. Подарих му купичка с мляко, подквасено от нашия държавен институт.

Той си идва с цялото правителство-външни, вътрешни министри, премиера. Като го канех и си говорихме за България, видях, че си записа нещо. За страдание езиковата ми подготовка не е добра, само че видях, че си постави листче. Това целия свят ще го види визитата. България стои добре на декор на споровете в района и това ще прави оценка. Октомври подготвихме това посещаване.

Утре на месата ще проследя визитата, само че имам доста значима работа. Харесвам папата доста. От диалозите доста неща узнавам. Попита ме дали знам разликата сред терористите и протокола. Каза, че с протокола не може да се договаря, само че с терористите може. Добре беше. Вижте какво е споделил на камерите и това ще ви отговори на доста въпроси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР