Целият свят беше шокиран от новината за отлагането на олимпийските

...
Целият свят беше шокиран от новината за отлагането на олимпийските
Коментари Харесай

Биляна Дудова доволна от отлагането на олимпиадата

Целият свят беше шокиран от новината за отлагането на олимпийските игри в Токио. Хиляди спортисти поклатиха невярващо глава с мисълта за месеците тежки тренировки и ограничения. Милиони почитатели пренастроиха своите проекти, с цел да следят най-големия конгрес година по-късно. 3-кратната европейска шампионка по битка Биляна Дудова е една от малцината, които са удовлетворени, че Игрите ще се проведат през 2021 година

" За мен отлагането е голям плюс. Радвам се, че се случи”, показа пред " България Днес " 22-годишната хала. - Ситуацията не е приятна с епидемията. Необходимо е да го приемем не като минус, а като опция за по-добро показване. "

Биляна Дудова наложително беше навън от своя обичан спорт за 6 месеца. През пролетта на предходната година тя се самонарани. Инцидентът я извади от битката, само че тя се завърна с нови сили в края на 2019-а.

" Сегашното ми равнище няма по какъв начин да бъде съпоставено с предходното, което беше доста високо - споделя Биляна. - Сринах се съвсем до нулата. Необходимо беше да стартира от началото. Беше извънредно мъчно. Надграждах с всяко последващо съревнование. Оправях грешките. Подготовката ми беше доста добра. Бях подготвена да се явя на всички шампионати за квоти. Щях да дам най-хубавото за олимпийските игри. Планът беше там да бъда в топ форма. Сега ще имам още по-добра опция да се изтренирам. Искам още на първото съревнование да взема квотата. Най-голямата фантазия е в Токио да се показва най-добре и да завърша преди всичко. "

Олимпийските квалификации в битката не стартираха. Те бяха анулирани директно преди началото.

" Разбрахме, че квалификацията пропада 4-5 дни преди началото. Не беше прелестно, тъй като имаме цели, минахме тежка подготовка, само че в живота всичко се случва. Трябва да си подготвен за всяка обстановка Ц метафизичен заключва Дудова. - За мен персонално е добра опция, с цел да се върна към всекидневието. Ще се приготвя по-добре за идната година стига да съм здрава. За всички спортисти по света обстановката е сходна. Изчакваме нещата да се оправят. Сега е комфортен миг да си помислим за други неща. Да отделим време за фамилията. Да упражняваме повече душeвността. Трябва да покажем воля, темперамент и самообладание, с цел да изпълним фантазиите си. "

Дудова не стопира да тренира в домашни условия със специфичните торби за подготовка, пудовки и топки с дръжки.

" Могат да се употребяват във всевъзможни условия. Без значение дали е на двора или в стаята. Няма по какъв начин да се работи за действителна форма, тъй като е невероятно да се прави цялостен цикъл от тренировки. Но би трябвало да поддържаме тонус ", прибавя Биляна Дудова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР