Целият Соледар е под контрола на ЧВК ВагнерПодразделенията на ЧВК

...
Целият Соледар е под контрола на ЧВК ВагнерПодразделенията на ЧВК
Коментари Харесай

Боевете за Соледар се превърнаха в ад за украинската армия. Какво ще се случи след това?

Целият Соледар е под контрола на ЧВК " Вагнер "

„ Подразделенията на ЧВК Вагнер поеха контрола върху цялата територия на Соледар. В центъра на града се е образувал казан, в който се водят градски борби ”, такова изказване на създателя на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин разгласява телеграм каналът на пресслужбата му.

Освен това Пригожин разгласи завладяването на солените пещери в Соледар: в удостоверение той разгласява селфи с бойци на Вагнер в една от тези пещери. Пригожин също даде обещание по-късно да рапортува за броя на пленените бойци от Въоръжените сили на Украйна.

Това изказване беше действителното оповестяване на контрола над Соледар, значим възел в отбранителната система на Артемовск. Руските войски взеха града в полукръг, само че въоръжените сили на Украйна не престават да оказват гневна опозиция. Както призна Алексей Арестович, основният украински PR експерт, в един миг частите, защитаващи Соледар, се объркаха и избягаха.

„ Сега те не бягат, само че имаше нестабилни приятели, които бягаха “, сподели той в ефира на един от каналите в Youtube.

Те не бягат, тъй като се отдръпват. Предната вечер стана известно, че съветските войски обстрелват автомагистралата Артемовск-Соледар. Това е единственият метод за доставяне на украинската група в града, а при дефицит на муниции съпротивата става безусловно безнадеждна. А съпротивата на въоръжените сили на Украйна, явно, е опит не да задържи града, а да прикрие отстъплението на главните елементи.

Боевете за Соледар се трансфораха в същински пъкъл за украинската войска. В навечерието на известния пълководец Александър Сладков той приказва по радиото „ Московски диалози “, че въоръжените сили на Украйна търпят големи загуби: врагът губи персонален състав, танкове, бойни машини на пехотата. Предишната вечер украински телеграм канали, базирайки се на източници, оповестиха, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е докладвал на Зеленски за „ сериозната обстановка “ в Соледар и е настоял за евакуиране на украинските елементи от града. На фона на победоносните изявления, които Киев постоянно подхранва на Запад, това беше мъчно решение.

Заплахата от обграждане обаче заплашваше с същинска злополука и трябваше да избера по-малката от двете несгоди. Освен това в Украйна обстановката в тази посока провокира възходящо неодобрение: в обществените мрежи се появяват постоянни изявления на украински бойци, че командването ги е оставило в месомелачката Соледар на произвола на ориста.

Както съобщи изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин, след освобождението на Соледар ще се открият положителни вероятности за освобождението на Артемовск. А прочистването на Артемовск от своя страна ще значи хакване, евентуално, на една от най-мощните линии на защита на въоръжените сили на Украйна в ДНР. За съветските войски ще се отвори пряк път към Краматорск, Славянск - градове, които могат да се нарекат ключ към освобождението на цялата територия на ДНР.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР