Целият полуостров Халкидики е залят от вода и обхванат от

...
Целият полуостров Халкидики е залят от вода и обхванат от
Коментари Харесай

На Халкидики става все по-страшно! Водата влачи коли и дървета към морето, водолази спасяват старци

Целият полуостров Халкидики е залят от вода и обзет от тежки наводнения, като ситуацията продължава да се усложнява и съществува заплаха за живота на хората, написа " Фокус ", базирайки се на гръцкото електронно издание Еfsyn.gr. Според изданието на полуостров Халкидики е наранена цялата инфраструктура, пътищата, селищата, блокирани са редица транспортни средства.

Акални и поройни води заплашват живота на жителите на редица селища. Според информация на Информационна организация ANNA-MPA най-големи проблеми са регистрирани в региона на Никити на полуостров Ситония (втория ръкав на Халкидики), където пътищата са се трансформирали в реки, отнасящи към морето транспортни средства, кофи за отпадък, дървета и други

Агенцията оповестява за двама възрастни жители на Никити, които са избавени от водолази, откакто колата им е била понесена към морето, а те са се качили на нейния покрив. Силите на пожарната са избавили 4-ма пасажери от различен автомобил в региона на Калория. На първия ръкав на Халкидики - Касандра са нанесени вреди на селищата Касандрия, Сивири и Нея Фокеа. Силни превалявания са регистрирани в цялата североизточна част на Халкидики, в посока на Аспровалта и Кавала.

Еfsyn оповестява, че на полуостров Ситония са получени 90 позвънявания за помощ и изпомпване на води, до момента в който по същото време пожарните служби са се намесели при 100 случая в Касандра. При 8 случая са избавени пасажери на отнесени от водата транспортни средства.

По информация на гръцката полиция са затворени всички крайбрежни и провинциални пътища. Причината основно са наноси, дървета и камъни, донесени от водите на пътно платно. Кметът на Ситония Йоанис Цзициос е декларирал по радио 104,9 ФМ, че локалните управляващи вършат всичко допустимо за нормализиране на обстановката и за превъзмогване на проблемите, породени от неприятното време. По думите на кмета най-големи вреди са нанесени на селището Никити, където е залята цялата основна улица и е отнесена огромна част от плажа. Въпреки че придвижването на моторни транспортни средства по основния път от Никити за Неос Мармарас и от Никити за Неа Мудания се прави безпроблемно към момента има локални пътища, по които придвижването е затруднено и съществува заплаха за пътуващите.

Мобилизирани са напъните на всички предприемачи и частни бизнесмени, които могат да дават машини за бързо премахване на проблемите. Гръцкото електронно издание цитира префекта на централна Македония Емануил Чулакис, който е декларирал, че 15 противопожарни автомобила и 50 пожарникари не престават да се борят против вредите от наводнението в региона на Никити, като спомагателни проблеми са основани от скъсани водопроводи и прекъснатата пътна настилка в региона на Торони, Ситония и на огромна част от селищата от източната страна. Допълнителни сили и средства са ангажирани за изчистване на наносите от пясък, кал и тиня, които покриват по-голямата част от пътищата на полуострова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР