Целият политически отдел на руския в. Комерсант напусна в знак

...
Целият политически отдел на руския в. Комерсант напусна в знак
Коментари Харесай

Руски журналисти масово напускат "Комерсант" заради цензура

Целият политически отдел на съветския в. " Комерсант " напусна в символ на взаимност с двама ветерани публицисти във вестника, които обявиха, че са били принудени да се отдръпват, оповестиха съветските медии. През април " Комерсант " заяви, че водачът на Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Валентина Матвиенко ще бъде сменена " през идващите месеци ", базирайки се на няколко държавни източника. Кремъл съобщи, че не знае за каквито и да било промени, а от прессекретариата на Матвенко отхвърлиха новината като " клюки ".

Специалният сътрудник Иван Сафронов и заместникът на завеждащия политическия отдел Максим Иванов - двама от петимата кореспонденти, стоящи зад публикацията за оставката на Матвиенко, бяха принудени да изоставен " Комерсант " в понеделник след 10 години работа във вестника. Собственикът на изданието и непосредствен до Кремъл милиардер Алишер Усманов ги уволнил поради репортажа, излиза наяве от изявления на Сафронов и Иванов във Facebook. Сафронов написа, че 20 май е последният му работен ден и че и той, и Иванов си потеглят " не по своя воля, а в сходство с решението на акционера " и претенциите му към публикацията.

Малко по-късно целият политически отдел на „ Комерсант “ подаде заявки за овакантяване в символ на взаимност със Сафронов и Иванов. Сред напускащите е и заместител основният редактор Глеб Черкасов, управлявал политическия отдел. След обява на РБК той удостовери информацията и сподели, че още 10 души " възнамеряват да завършат работните си отговорности в най-скоро време ". " Акционерът има право да взема решения за назначение на личния състав ", сподели Черкасов. „ Служителите имат право да не се съгласят с тях по единствения вероятен метод, посредством промяна на работното си място “, добави той.

" Разделихме се с публицистите, тъй като публицистичните стандарти на " Комерсант " бяха нарушени при писането на публикацията ", съобщи от своя страна сбито основният редактор Владимир Желонкин пред в. " Ведомости ".

 

ЧЕЛЕН ОПИТ

Руският уебсайт " Военно обозрение " е свалил на 19 май публикация, отдадена на някогашни адмирали от Военноморския флот на Русия (ВМФ), които лобирали за закупуването на " несъответствуващи мостри въоръжения и военна техника " за потребностите на ВМФ, заяви Лента ру. Става дума за пенсионираните Сергей Жандаров и Анатолия Шевченко, които оказвали напън върху към този момент някогашния командващ флота адмирал Виктор Чирков да подписва сходни покупко-продажби. Редакцията обяснила, че в материала на създателя Максим Климов имало " редица неточности по отношение на представители на съветския военноморски корпус ". Самият Климов отбрани публикацията си и сподели, че ще съди адмиралите от запаса, като в съда ще показа " редица забавни документи ", и даде обещание още разкрития.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР