Целият политически курс на Путин е погрешен и води Русия

Целият политически курс на Путин е погрешен и води Русия ...

Явлински: Срастването на властта, бизнеса и собствеността уби демокрацията в Русия.


Целият политически курс на Путин е погрешен и води Русия в задънена улица, води до жертви. Войната с Украйна, анексията на Крим, 13 000 убити, а може би и повече, в Донбас. Войната в Сирия, която изобщо не ни засяга, участието в гражданската война - това е политика, неприемлива за нашата страна, коментира пред Радио Свобода основателят на либералната партия "Яблоко" Григорий Явлински.

И хората, които тогава ръкопляскаха по тези поводи, трябва да разберат, че рано или късно беззаконието ще ги сполети на улицата. Така и стана - беззаконието стигна до тях на улицата. Това е същото беззаконие, каквото е и превземането на територия на съседна държава, каза Явлински по повод протестите в Москва, след като редица влиятелни опозиционни активисти умишлено не бяха регистрирани за изборите за градски парламент.

Няма как да има разделение на властите в страна, в която властта, бизнесът и собствеността са слети ведно. А в Русия всичко е така устроено. Когато в Русия беше създадена система, при която се сляха властта, бизнесът и собствеността, въпросът за демокрацията приключи. Ето защо цялата система трябва да се реформира из основи, заяви още основателят на "Яблоко".

Източник: offnews.bg