Целият покрив на административната част на ІІІ Основно училище Петко

...
Целият покрив на административната част на ІІІ Основно училище Петко
Коментари Харесай

Бурята отнесе част от покрива на училище в Търговище

Целият покрив на административната част на ІІІ Основно учебно заведение „ Петко Рачов Славейков ” в Търговище е отвеян по време на бурята, която се развихри през днешния ден. Металната структура, дружно с носещата част, е изтръгната и съборена във вътрешния двор. Стихията е изкъртила прозорци, потрошила е стъкла и щори. Дъждът е проникнал в постройката и краткотрайно са сложени защитни платна, с цел да защищават пространствата от спомагателни повреди, оповестяват от локалната администрация.

Мястото на случая и вредите огледаха кметът доктор Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева. Те разпоредиха още във вторник сутринта комисия да направи списък на провалите и оценка, с цел да се търси финансиране за незабавен ремонт на отнесения покрив.



Няма потърпевши хора при случая, само че дворът е посипан със счупени стъкла и части тухли и влизането на територията на учебното заведение е неразрешено до привършване на разчистването.

Изкоренени и изпочупени огромни дървета има в дворовете на гимназията по туризъм и други учебни заведения, откри още инспекция на кмета доктор Димитров.

Екипите на Община Търговище не престават да работят по премахване на вредите от бедствието. Разчистват се междуселищни пътища, на които има изпочупени дървета и скъсани проводници. Прекъснати кабели има и в обитаемоте места и жителите им би трябвало да бъдат деликатни при напредването си. На кметовете е разпоредено да вземат ограничения за недопускане на преминаващи наоколо.



В оперативната част на администрацията не престават да идват сигнали за повреди в електричеството, по които се работи и се препращат на спешните екипи. Те молят за самообладание, защото повреди има на доста места.

За по-малко от денонощие в Търговище се изляха над 82 литра на кв. м. дъжд. Само за час, в пика на бурята през днешния ден, преваляванията са били 53 литра и шахтите нямаше по какъв начин да поемат цялото количество неотложно, което докара до наводнение на някои от улиците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР