Целият покрив на административната част на ттт ОУ "П.Р.Славейков" в

...
Целият покрив на административната част на ттт ОУ "П.Р.Славейков" в
Коментари Харесай

Бурята в Търговище отнесе част от покрива на училище

Целият покрив на административната част на ттт ОУ "П.Р.Славейков " в Търговище е отвеян по време на бурята, разразила се през днешния ден.

Металната структура, дружно с носещата част, е изтръгната и съборена във вътрешния двор. Няма потърпевши хора, оповестиха от общинската администрация след оглед на вредите от кмета Дарин Димитров и секретаря на общината Христалина Халачева. Стихията е изкъртила прозорци, потрошила е стъкла и щори. Дъждът е проникнал в учебната постройка и краткотрайно са сложени защитни платна, с цел да защищават пространствата от спомагателни повреди. Кметът е разпоредил на следващия ден комисия да опише провалите и направи оценка, с цел да се търси финансиране за незабавен ремонт на отнесения покрив. Дворът е посипан със счупени стъкла и части тухли и влизането на територията на учебното заведение е неразрешено до привършване на разчистването.

Изкоренени и изпочупени огромни дървета има в дворовете на Гимназията по туризъм и други учебни заведения. Екипите на Община Търговище не престават да работят по премахване на вредите от бедствието. Разчистват се междуселищни пътища, на които има изпочупени дървета и скъсани проводници. Прекъснати кабели има и в обитаемоте места и жителите им би трябвало да бъдат деликатни при напредването си.

За по-малко от денонощие в Търговище са паднали над 82 л/кв. м. дъжд. Само за час, в пика на бурята, преваляванията са били 53 литра и шахтите не можаха да поемат цялото количество, което докара до наводнение на някои от улиците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР