Целите за догодина са много високи – да играя на

...
Целите за догодина са много високи – да играя на
Коментари Харесай

Нестеров: Целта ми е да играя на повече турнири до 18 години от календара на ITF

Целите за следващата година са доста високи – да играя на повече шампионати до 18 години от календара на ITF. Това съобщи Пьотр Нестеров, който бе награден за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16-годишна възраст, съобщи кореспондент на БГНЕС. Младият гений завоюва едноседмичен лагер в академията на Патрик Муратоглу във Френската Ривиера.

През тази година Нестеров стана първенец на осемте най-хубави на Европа до 16 година на Мастърса в Реджо Калабрия, Италия. Освен това тенисистът ни завоюва купа от първа категория в Сараево, Босна и Херцеговина и от втора в Лида, Беларус и Панчево, Сърбия. Перспективният ни състезател приказва за премията и упованията си през новия сезон.

,,Да бъдеш номер 1 в Европа е в действителност особено възприятие. Пак желая да благодаря на персоналния ми треньор, на Българската федерация по тенис, на Министерството на спорта, тъй като без тях нямаше да се доближи до тези достижения. Без труд няма по какъв начин да стане – 80% труд и 20% гений. Целта са да играя повече шампионати до 18 години от календара на ITF. Чака ни Европейска зимна купа във Варна, по-късно предстоят конкуренциите на ITF. Мечтата на всеки тенисист е номер 1, несъмнено, само че първо би трябвало да се измине нужния път. Новак Джокович е моят кумир, проследявам го от 10 години към този момент, само че несъмнено се пробвам се да изградя своя темперамент, техника и удари “, приключи Нестеров.

Личният му треньор Кристиян Илиев също разяснява сполучливата година на своя ученик и това, което го чака през 2019.,,Всички сме доста щастливи с този голям триумф. Той е подплатен с доста старания, ограничения, труд, неизменност, дисциплинираност. Знаете какъв брой доста мощни тенис страни има в Европа, на трето място сме в Европа по триумфи. Българският тенис върви доста напред, вижда се голям напредък. Искам да благодаря на Българската федерация по тенис, на Министерството на младежта и спорта и на Пьотр за неговото мъжество, неизменност, той е едно непретенциозно момче. Предстои му шампионат преди Европейската зимна купа на него и на Иван Пенев в Анталия от трета категория на ИТФ “, приключи Илиев.

Преди церемонията по награждаването на Нестеров се изиграха финалите на Държавното персонално състезание за юноши и девойки до 16-годишна възраст. При момчетата тримфира Иван Пенев, който надигра на финала Владимир Попов с 6-2, 6-1, до момента в който при девойките с триумфа се поздрави Дария Радулова, която надделя в разногласието за купата със същия резултат Стела Пеева. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР