Целите на НАСА в близко бъдеще ще са свързани с

...
Целите на НАСА в близко бъдеще ще са свързани с
Коментари Харесай

НАСА се съсредоточава в изследване на близкия Космос, Луната и Марс

Целите на НАСА в близко бъдеще ще са свързани с продължение на работата на околоземна орбита, подготовка за полети до Луната, а след това до Марс и далечни планети в Слънчевата система, съобщи ТАСС. Това съобщи шефът на НАСА Робърт Лайтфут на съвещание на Националния галактически съвет на Съединени американски щати в Центъра за галактически полети " Кенеди " в Кейп Канаверал.
 

Както сподели Лайтфут, при реализиране на програмата за проучване на Луната Съединени американски щати ще си слагат за цел да подсигуряват дълготрайно престояване към Луната и на повърхността й. " Очакваме, че първият полет до Луната ще бъде през 2020 година ", означи той. " Възнамеряваме да създадем лунна орбитална платформа, с цел да изпълним полети до повърхността на Луната и назад и да се подготвим за проучвания на Марс ", разясни още Робърт Лайтфут.
 


По думите му НАСА ще окаже подпомагане, с цел да може първият търговски самоходен уред на лунната повърхнина да стартира да действа през 2020 година Това ще подсигурява " националното стратегическо наличие " на Съединени американски щати на естествения сателит на Земята.

" В региона на проучванията на Марс и други планети в Слънчевата система Съединени американски щати имат намерение да запазят лидерската си позиция ", разясни Лайтфут. " През 2020 година към Марс ще бъде изпратен самоходен уред и това ще е първата стъпка за инспекция на опциите за снабдяване на пример от грунта на марсианската повърхнина. Тази стратегия ще открие пътища за по-нататъшни проучвания ", добавя той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР