Целите, които служебният правосъден министър Крум Зарков обяви, че си

...
Целите, които служебният правосъден министър Крум Зарков обяви, че си
Коментари Харесай

Юрист пред Lupa.bg: Само една от петте цели на Крум Зарков е изпълнима

Целите, които служебният правосъден министър Крум Зарков разгласи, че си слага, са популитски. Само една от тях е реалистична. Това съобщи пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов.



Първата цел е да се приготвят законите, които България е приела по Плана за възобновяване.

" Ангажиментите са признати от предходното държавно управление и служебният кабинет би трябвало да го попита за какво когато е поемало такива задължения, не се съобразило със периодите. Опасявам се, че тези закони са още на равнище концепция и не са написани. Няма по какъв начин за 2 месеца да се осъществят.Що се отнася за законите за правосъдната власт, промени може да се създадат, защото са дребни и касаят делегираните прокурори. Фактическото състояние ще бъде узаконено “, счита Божилов.

Третата цел е градеж на затвор. „ Гледам на нея визионерски. Подготвят си по-добри условия за това, което правят. Нямаме детска болница, само че ще строят затвори “.

По думите му основаването на Съвет за криминалистични проучвания не е нова концепция. Навремето подобен съвет е имало. „ На процедура нищо не вършеше. Резултатът бе не понижаване, а разширение на администрацията. Когато опира до харчене на държавни средства, елементарно вземат решения и ги осъществят. Темата Шенген не е на дневен ред. По всичко проличава, че няма да ни одобряват скоро. Не сме изпълнили условията “, уточни юристът.

Той обърна внимание, че Крум Зарков не е стъпвал в правосъдна зала, само че е назначен за правосъден министър. Тази наклонност е от времето на Христо Иванов. След него стана Цецка Цачева, а след нея секретарката на Христо Иванов – Надежда Йорданова. Имат единствено тапия, че са приключили право, само че в никакъв случай не са го практикували.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР