Целите и мечтите са нещото, което прави живота интересен, смислен,

...
Целите и мечтите са нещото, което прави живота интересен, смислен,
Коментари Харесай

Мерил Стрийп: Не оставяйте пречките да ви смажат. Никога не е късно за завръщане

Целите и фантазиите са нещото, което прави живота забавен, логичен, трогателен. Когато пътят към тях е необятен, летим шеметно напред, само че трудностите и криволиците са неизбежни – не с цел да ни убедят, че фантазията ни е непостижима, а с цел да ни трансфорат в някой, който е кадърен да стигне до мечтаната цел. 

Когато се сблъскаме с затруднение, най-лесно е да спрем да следваме фантазиите си – мотивацията избледнява, убеждението ни, че ще реализираме задачите си рухва, всичко наподобява отчайващо и невероятно.

В общество, в което правят оценка хората по външен тип и възраст, с изключение на по качества, да оставиш фантазиите си в ръцете на непознатите отзиви е рискова игра даже за най-силните. 

Ако се чувствате смазани и в случай че мислите, че към този момент е прекомерно късно да постигнете фантазиите си, прочетете страница от книгата на Мерил Стрийп. 

Днес надарената и всепризната актриса е фаворитка както на публиката, по този начин и на филмовите критици. Пътят ѝ не е бил елементарен: битката да разчупи холивудските калъпи по не един метод означавала, че тя би трябвало да преследва фантазията си по-трудно спрямо други. Но таман това я е трансформирало в известната с гения си актриса, която познаваме през днешния ден.

Обичай себе си, бъди себе си и в никакъв случай не се предавай

Още напълно млада Мерил желала да играе на сцената. Но на едно прослушване, когато била на 27, се случва нещо, което би предиздвикало мнозина да спрат да преследват задачата си – продуцентът ѝ споделил, че е „ прекомерно грозна “ за ролята. 

Подобно на доста от нас в младостта си Стрийп не е била удовлетворена от външния си тип. Но осъзнала, че да обръща внимание на непознатите отзиви може единствено да я разочарова и да я спре да преследва задачите си.

Това беше основен миг за мен. Това грубиянско мнение можеше да провали фантазиите ми да стана актриса или да ме накара да стегна ботушите и да имам вяра в себе си. Поех си надълбоко въздух и споделих – " Съжалявам, че мислите, че съм прекомерно грозна за вашия филм, само че вие сте просто едно мнение в океана от хиляди и отивам да намеря по-приветливо море " – Днес имам 18 награди Оскар.

На младите дами бих споделила – не се тревожете толкоз за тежестта си. Момичетата прекарват прекомерно доста време в мислене за това, а има по-добри неща. На младите мъже, а също и дами – това, което ви прави разнообразни или странни – това е вашата мощ... Някога мразех носа си. Сега към този момент не. Окей е.

Не можем да оставим другите да дефинират бъдещето ни –  и което е по-лошо – мислите, които имаме за себе си. За да реализираме това, което желаеме в живота, би трябвало да се научим да одобряваме себе си, да обичаме себе си и да имаме вяра в себе си. Издръжливостта е нещо извънредно значимо, в случай че желаеме да сме щастливи и да продължим пътя към фантазиите и задачите си. Ако развиете това мислене, което ви държи на пътя без значение пред какво сте изправени, това е ключ към триумфа във всичко, което желаете да постигнете в живота. 

Приемете остаряването

Още един проблем на нашето общество е, че гледа на остаряването като на провал, който би трябвало да ни откаже от очакванията и фантазиите ни. Свързват го със уязвимост и некадърност, въпреки да е таман противоположното.

Истинското самопризнание за гения си Мерил Стрийп получава точно в по-късна възраст.

В момента, в който минава 40, тя вижда по какъв начин функциите, които ѝ оферират, се трансформират – непосредствено отражение на отношението, което Холивуд и обществото като цяло имат към по-зрелите дами. 

Когато бях на 40, единствено за едно лято получих три оферти за вещици. И си помислих,  " Окей, това е то. Ставаш на 40 и, боже мой ". Единствената причина да имам кариера на 64 е това, че имах шлагери във втората половина от живота си. Открих, че след избрани филми, феновете не са такива възрастофоби. Те са подготвени и удовлетворени от сходно нещо.

Едва откакто стартира да играе функции на мощни, самостоятелни, по-възрастни дами като Миранда Пристли в „ Дяволът носи Прада “, Стрийп получава най-голямо самопризнание и функциите на по-възрасти дами стават още по-желани. Като се има поради, че през днешния ден тя е една от най-прочутите американски актриси, кариерата и отношението на Стрийп е помогнало за смяната в холивудския метод на мислене. Тя не стопира да работи по проектиот вида на The Writers Lab, в който тя е наставник на дами, които стават сценаристи на възраст над 40. 

Разбирането, което има Стрийп за дискиминацията, пред която са изправени по-възрастните дами, се оказва от употребява за смяната на ейджистките настройки в обществото. И до момента в който възрастта и остаряването са плашещи за мнозина, посланието, което тя излъчва, е че в никакъв случай не е прекомерно късно – в никакъв случай не е прекомерно късно да продължите да следвате фантазията си, или даже да последвате фантазията, която постоянно сте имали. Не оставяйте другите да ви спрат да живеете живота си – и не превръщайте мненията им в причина да не бъдете щастливи.

Още сходни текстове четете на Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР