Цели шастима министри уволни управляващата Социалдемократическа партия на Румъния. Лидерът

...
Цели шастима министри уволни управляващата Социалдемократическа партия на Румъния. Лидерът
Коментари Харесай

В Румъния уволниха шестима министри преди европредседателството си

Цели шастима министри уволни ръководещата Социалдемократическа партия на Румъния. Лидерът на партията се пробва да усили контрола си над държавното управление, осведоми АП.
По време на среща партията гласоподава за уволняването на министрите на превоза, стопанската система, труда, културата, развиването, спорта и връзките.
Лиа-Олгута Василеску, съдружник на водача на партията Ливиу Драгня, беше министър на труда, само че след рокадите ще поеме транспортното ведомство, до момента в който останалите губят министерските постове.
Премиерът на Румъния Виорика Дънчила съобщи, че измененията са нужни, тъй като " би трябвало да отговорим на новите провокации...пред държавното управление и също по този начин ние се приготвяме да поемем ротационното председателство на Европейски Съюз на 1 януари ".
Дънчила, която има лимитирана изпълнителна власт, благодари на уволнените министри и изясни за какво новите министерски оферти са подобаващи.
Драгня, за който се твърди, че подмолно управлява държавното управление, разяснява, че решенията са " политически и управнически ".
Партията утвърди Кодрин Стефанеску за нов секретар на Социалдемократическата партия. Той е съдружник на Драгня. Стефанеску е извънредно сериозен към еврокомисаря Корина Крецу, румънски социалдемократ, който подлага на критика държавното управление за неуспеха при усвояването на еврофондове.
По-рано военният министър Михай Фифор и кметът на Букурещ Габриела Фирея подадоха оставка, с цел да избегнат уволняване. Фифор съобщи, че ще оказва помощ на партията да завоюва парламентарните избори през 2020 година
" Това е възмездие. Драгня желае да се отърве от мен ", разгласи Фирея.
Виктор Понта, някогашен министър председател на Румъния и ръководител на партията преди Драгня, назова новото държавно управление " комбиниране от професионална непросветеност, липса на гръбнак и мръсен бизнес с публични пари ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР