Цели 85% от използваните в България асансьори са от типа,

...
Цели 85% от използваните в България асансьори са от типа,
Коментари Харесай

100 000 асансьора в България може да наранят хора във всеки момент

Цели 85% от употребяваните в България асансьори са от вида, в който почина 10-годишно дете, притиснато от велосипеда си, преди два дни в Кюстендил. Поне 100 000 от тези асансьори крият голям риск за хората, които ги употребяват, твърди основният секретар на Българската асансьорна асоциация (БАА) Николай Маринков в изявление пред в. " Телеграф ", представено от в. " 24 часа ".
През 70-те години на XX век в цяла Европа се разбра, че с тези асансьори стават произшествия, само че ние продължаваме да сме единствената страна в Европа с такива асансьори по остаряла технология, прибавя Маринков. Според него, в случай че асансьорът е имал решетка или кабинна врата, детето е можело да бъде избавено. То е било притиснато към дъното на кабината от велосипеда в региона на шията и се задушило.
Това не е първото такова предизвестие на Маринков що се отнася до асансьорите в България. Браншът от дълго време изиска смяна на законодателство поради остарелите асансьори.
Припомняме, че преди две години ДАМТН настоя от 1 януари предходната година във всеки асансьор да има телефон, с цел да може да бъде извикана помощ при положение на потребност. Разговорните устройства са специфични и би трябвало да подсигуряват повиквания към 3 авансово заложени номера на поддържащата компания. Устройствата би трябвало да бъдат инсталирани по този начин, че да подсигуряват непрекъсната двустранна обсег. Според ДАМТН в съвсем всички административни здания това било направено, само че в доста малко здания етажна благосъстоятелност.
БАА обаче предизвести, че цената за слагане на такива незабавни телефони е огромна спънка пред реализация на желанията на ДАМТН. По експертни оценки слагането на телефонно устройство за незабавна връзка от асансьорна кабина ще коства сред 280 и 600 лв.. Много обаче зависело от самото устройство, а настрана се заплаща монтажът. Друг забавен въпрос е кой купува мобилните карти за незабавните телефонни линии, попитаха от сектора. А при случая в Кюстендил асансьорът е имал незабавен телефон - и какво оказа помощ това, попита Илия Златанов от БАА. Той добави пред Българска национална телевизия, че никой в ДАМТН не управлява спектърът " сигурност и сигурност " що се отнася до асансьорите.
Иначе и през вчерашния ден, 19 септември, имаше случай с асансьорна платформа в Бургас, при който трима служащи бяха ранени. Първоначалният обзор на документите демонстрира, че авариралото оборудване съставлява товарна платформа ръководена от телфер, а не товарен асансьор. По време на инспекцията е открито, че за оборудването липса изискуемата наложителна документи, която включва: заверена планова документи и документи удостоверяващи осъществена регистрация и механически прегледи от орган за механически контрол, каквото е условието съгласно нормативните уредби.Констатирано е, че е налице жестоко неспазване от ползвателя на законоустановените условия за безвредна употреба. Заради това оборудването ще бъде спряно от придвижване, а санкцията за притежателя ще е 10 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР