Цели 6 години МВР и регионалното министерство са пренебрегвали задълженията

...
Цели 6 години МВР и регионалното министерство са пренебрегвали задълженията
Коментари Харесай

Масово легналите полицаи по улиците са незаконни

Цели 6 години Министерство на вътрешните работи и районното министерство са пренебрегвали отговорностите си по разпоредба, призната през 2012 година, която регламентира построяването и отстраняването на изкуствени неравности и средства за ограничение на скоростта по пътя. Това излиза наяве от отговор на вътрешния министър Валентин Радев на депутатски въпрос. Затова в този момент работна група към Министерство на вътрешните работи най-сетне ще се заеме с правенето на стандарти и с отстраняването на нелегално сложени " легнали служители на реда ". Някои от оборудванията за понижаване на скоростта са сложени на рискови места, пише Actualno.com.

Към този миг Министерство на вътрешните работи няма наблюдения нито по какъв начин се ползва тази разпоредба, нито дали се съблюдават стандартите. Произволното създаване на трудности по улиците води до голям брой недоволства от водачите, че колите им се чупят, а доста от оборудванията са и рискови за участниците в придвижването. Освен това не се поддържа указател къде би трябвало да има " легнали служители на реда ".

Още през 2012 година министрите на районното развиване и на вътрешните работи одобряват разпоредба за изискванията, при които ще се построяват и инсталират изкуствени неравности за понижаване на скоростта по пътя. Приемат се и общи стандарти. В питането си до вътрешния министър депутатът Георги Гьоков (БСП) припомня, че шест години след приемането на наредбата не престават да съществуват огромен брой сходни уреди, които не дават отговор на въведените условия.

" Ясно е, че това по никакъв метод не способства за повишение на сигурността по пътищата, отворени за публично прилагане, и на улиците в обитаемоте места. Точно противоположното - пътищата и улиците стават рискови както за техническото положение на самите коли, по този начин и за участниците в придвижването ", написа Гьоков, представен от Сега. Нужни са ни над 3 милиарда лева за инфраструктура в интервала 2020 - 2030 година

Министерство на вътрешните работи и районното министерство не са правили оценка на признатата преди години разпоредба. Не е известно и дали има наложени наказания за неспазване на наредбите й. Министърът прави ангажимента, че по закон Министерство на вътрешните работи нямало пълномощия за класифициране на информацията за това къде се намират " легналите служители на реда " в страната.

Но оповестява, че занапред ше се прави подобен указател. Сформирана е работна група, в която влизат и представители на прокуратурата, правили към този момент инспекции на пешеходни пътеки в страната. Министерство на вътрешните работи можело единствено да подава сигнали до администрацията, която поддържа пътищата, за рискови уреди. А пътната администрация можела само да отстранява нелегално построени средства за понижаване на скоростта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР