Цели 200 милиарда долара от пазарната си капитализация загуби Apple

...
Цели 200 милиарда долара от пазарната си капитализация загуби Apple
Коментари Харесай

С един ход Китай изтри 200 милиарда долара от стойността на Apple

Цели 200 милиарда $ от пазарната си капитализация загуби Apple единствено в границите на два дни. Причината - решението на Китай да забрани потреблението на iPhone от чиновниците на държавни организации и предприятия, оповестява CNN.

Контекст : Отношенията сред Пекин и Вашингтон напоследък са противоположното на другарски и в софтуерната сфера това е най-видимо.

Китайският колос Huawei от години е обект на тежки западни наказания, които доста свиха бизнеса му в световен мащаб. В същото време, за Apple Китай е както основен пазар, по този начин и локация на огромна част от заводите за iPhone.

В сряда WSJ заяви, че управляващите в комунистическата страна са разпоредили на чиновниците от държавната администрация и на мениджърите в държавните предприятия да спрат да употребяват смарт телефоните на американската компания. В четвъртък Bloomberg разгласи, че мярката ще засегне всички компании с държавно присъединяване, които имат милиони чиновници.
 Китай не разрешава потреблението на iPhone в държавната администрация
Най-големият външен пазар на Apple не разрешава потреблението на iPhone в държавната администрация

Акциите на компанията падат

Детайли : Само в четвъртък акциите на Apple поевтиняха с цели 2,9% и сега са най-слабите в границите на Dow Jones Industrial Average.

Ударът идва единствено няколко дни преди премиерата на iPhone 15 серията, само че също така и няколко дни след изненадващата поява на устройство на Huawei от същия клас с създаден в Китай процесор, който не попада под удара на американските наказания.
 Новият процесор на Huawei преодолява US глобите, само че не и изоставането
Новият процесор на Huawei преодолява US глобите, само че не и изоставането

Kirin 9000s е създаден в Китай и задвижва изненадващо оповестения флагман Mate 60 Pro

Въпрос на интерпретация е дали в Пекин не демонстрират на китайските консуматори кое устройство ще е по-добрата покупка...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР