Целейки да засили търсенето на въглеродно неутрални превозни средства, Германия

...
Целейки да засили търсенето на въглеродно неутрални превозни средства, Германия
Коментари Харесай

Германия задължава всички бензиностанции да имат зарядни станции

Целейки да ускори търсенето на въглеродно неутрални транспортни средства, Германия съобщи, че ще задължи всички бензиностанции да са оборудвани със зарядни станции, защото доста консуматори имат опасения по отношение на зареждането на електрическите автомобили. Мярката е част от просторен проект за икономическо възобновяване за 130 милиарда евро. Това съобщи Reuters.

Германия разкри повсеместен по-широк проект за стимулиране на закупуването на електрически автомобили. Друга мярка са по-високите такси и налози, които би трябвало да заплащат притежателите на огромни и замърсяващи SUV-та с ДВГ.

Един от основните фактори, които се отразяват отрицателно върху търсенето на електрически автомобили във Федералната република, е терзанието на потребителите по отношение на ограничавания пробег. Именно поради това, преобразуването на всичките 14 118 бензиностанции в Германия посредством оборудването им със зарядни станции би осигурило забележителен подтик на привлекателността на въглеродно неутралните транспортни средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР