Целенасочена лъжа е, че прокуратурата извършва действия в служба „Военна

...
Целенасочена лъжа е, че прокуратурата извършва действия в служба „Военна
Коментари Харесай

Гешев: Служител на „Военна информация” е бил изпратен да вози и информира бизнесмен в чужбина

Целенасочена неистина е, че прокуратурата прави дейности в работа „ Военна информация”, свързани с чисто оперативната активност на военното разузнаване. Това съобщи пред публицисти зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"Истината е, че следствието е за приключване на класифицирана информация и за финансови нарушавания. Бивш и сегашен шеф на службата получиха обвинявания, като се появиха медийни мнения, че задачата е разведката да бъде „ обезглавена” и в сюжета беше забъркано и посещаване на български прокурори в Русия ", разкри още той.

„ Не е обикновено българските жители да ти заплащат заплатата и шефът на службата „ Военна информация” да укаже на представител на тази работа в другарска страна от Европейски Съюз да брифира предприемач т.е. да го запознае с проблеми, които касаят неговите бизнес ползи. Не е обикновено и този представител на „ Военна информация” да му е таксиметров водач няколко дни”, разяснява Гешев.

„ Този акт най-малкото е противен. Дали е закононарушение е обект на инспекция. Ако военните разузнавачи желаят да работят като таксиметрови водачи е по-добре да изоставен и да търсят реализацията си точно в този сектор”, добави зам.-главният прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР