Цеко Минев беше преизбран за президент на Българската федерация по

...
Цеко Минев беше преизбран за президент на Българската федерация по
Коментари Харесай

Цеко Минев е преизбран за президент на федерацията по ски

Цеко Минев беше избран отново за президент на Българската федерация по ски (БФСки). Той получава четвърти следващ мандат отпред на организацията, откакто получи единомислеща поддръжка от членовете на общото събрания.

Управителният съвет на БФСки също беше избран отново с цялостно болшинство. В него с изключение на Минев като ръководител остават заместникът му Георги Бобев, генералният секретар Пепа Мицева, капиталовият банкер и ръководител на УС на " Бороспорт " Бояна Попова, Петър Минковски от " Витоша ски ", братовчедът на Минев Илия ел Фелеки, инспекторът от " КМПГ България " Красимир Хаджидинев, шефът на рекламната организация " Пиеро 97 " Иво Цеков и ръководителят на спортния клуб на " Александър логистикс " Иван Тодоров.

" Надявам се, че откакто аз и целият директорски съвет получихме цялостно доверие за още един петгодишен мандат, то хората имат вяра в това, което вършим ", съобщи Минев, който който е свързван със собствеността на концесионера над Банско " Юлен " и лифтовете на Витоша.

Президентът на ски федерацията за следващ път прикани за разширение на инфраструктурните планове в планините. " В идващите години сме решили да обърнем доста по-голямо внимание на клубовете, с които да работим, с цел да решим оптимално бързо техните проблеми. Основният пред тях е инфраструктурата, с цел да могат техните състезатели да има къде да упражняват ", сподели още Минев, който е отпред на федерацията по ски от 2003 година

 Цеко Минев е избран отново за президент на федерацията по ски
© LAP.bg

Минев добави, че българските национални тимове в спортовете под шапката на БФСки - алпийски ски, ски тичане, ски скок и сноуборд - вървят по верния път и би трябвало да продължи да се работи по същия метод.

Междувременно организацията одобри бюджет от 3.3 милиона лв. за 2018 година От федерацията обявиха, че по-голямата част от парите щели да бъдат обезпечени от генералните спонсори - Първа капиталова банка, Мтел, " Ауди ", " Дженерали " и ски курорт Банско, както и от телевизионни права.

Федрацията по ски по традиция е измежду тези с най-голямо държавно финансиране. За 2018 година организацията получи 1.37 милиона лв. от Министерството на младежта и спорта. Това я слага на шест място по пари от страната след битката (2.5 млн.), волейбола (2.2 млн.), леката атлетика (1.91 млн.), художествената гимнастика (1.824 млм.) и бокса (1.8 млн. лв).

 Цеко Минев е избран отново за президент на федерацията по ски
© LAP.bg

В началото на годината ски федерацията беше упрекната в нередности при организирането на огромни надпревари в Банско, измежду които Световната купа по сноуборд, която страната финансира с 900 хиляди лв..

Според инспекция на обединението " За да остане природа в България " страната е дала на концесионера на ски зона Банско " Юлен " над четири пъти повече, в сравнение с е получила от концесионните такси. Заключенията на екокоалицията са, че няколко институции са предоставяли средства на ски федерацията при образуване на семейства на огромни надпревари в курорта, а по-късно тя се е разплащала с " Юлен " за наем и подготовка на пистите.

БФСки отговори, че развива активността си изцяло съгласно законите. Ръководената от Минев организация дефинира обвиняванията като " неточно и манипулативно " въвличане на федерацията в правни и стопански въпроси, които " нямат общо с работата й ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР