Цацаров внесе в Кърджалийския окръжен съд искова молба за прекратяване

...
Цацаров внесе в Кърджалийския окръжен съд искова молба за прекратяване
Коментари Харесай

Сотир Цацаров Разкри Тежка Схема! Съмнителна Чужда Фондация Финансира Водеща Партия! Ето Коя!

Цацаров внесе в Кърджалийския областен съд искова молба за преустановяване на съдружие с нестопанска цел " Асоциация Бату платформ " гр. Кърджали. Мотивът е, че посредством тази организация нелегално е финансирана предизборната акция на политическата партия ДОСТ, написа Нюз.бг.

Според събраните доказателства, на 14 март 2017 година сдружението е получило паричен превод от 100 000 евро. Наредител на превода е турската банка TURKKIYE VAKIFLAR BANKASI, без данни за субекта на преведената сума. Парите са употребявани за пазаруване на хранителни артикули - захар, брашно, ориз, макарони и други Те са разпределени в обособени пакети, като цената на трайните храни във всяко пликче е била по 30 лв..

Пакетите са били разнесени до разнообразни обитаеми места в България - Пловдив, Гоце Делчев, Търговище, Силистра, Добрич, Бургас, Смолян, Хасково, Шумен, Павел баня, Сливен, Дулово, Русе, Омуртаг и Ботевград.

Разследването срещу политическите права на жителите, ръководено от Окръжна прокуратура - Добрич, защото там са открити пакетите. Организацията по складирането и разнасянето на питателните артикули е направена от членове на съдружие " Асоциация Бату платформ " - Кърджали. Активното са взели участие членове и симпатизанти на политическата партия ДОСТ.

Пакетите са раздавани безплатно на български жители с мюсюлманско изповедание, с цел да бъдат стимулирани да гласоподават за политическа партия ДОСТ на изборите за 44-то Народно заседание, се споделя в известието на прокуратурата.

Посочва се и обвиняването, по което се проверява неправителствената организация - " Получаването на парични средства от неизвестен източник от непозната страна и разходването им за пропаганда и склоняване на български жители да упражнят изборното си право в интерес на избрана политическа партия е нарушаване на член 12 алинея 2 от Конституцията на Република България ", написа в документите.

В претекстовете за закриване на активността на Сдружение " Асоциация Бату платформ " Кърджали е се цитират и два члена на Изборния кодекс, които са нарушени " поради осъществяване на активност, която опонира на Конституцията, на законите и на положителните нрави ", се споделя в настояването на основния прокурор до Окръжния съд на Кърджали.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР