Църквата “Свети Николай Чудотворец“ в София е собственост на посолството

...
Църквата “Свети Николай Чудотворец“ в София е собственост на посолството
Коментари Харесай

Официално: Руската църква е собственост на руското посолство

Църквата “Свети Николай Чудотворец “ в София е благосъстоятелност на посолството на Русия в България от 1997 година Това е видно от информация в Служба вписвания. Съществува нотариален акт за благосъстоятелност, съгласно който земята под църквата е била подарена на Руската империя от българската страна по случай 20-тата година от Освобождението.

 

Всъщност справката на Агенцията по вписванията не е вест. оповестиха, че съветската черква е благосъстоятелност на съветското посолство, както е видно от информация от Службата по геодезия, картография и кадастър - гр. София. От сдружението упрекнаха Кремъл в потребление на религията като оръжие.

 

Руската черква се намира в епархията на Софийската митрополия. Вчера по заповед на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит беше подредено да бъдат назначени софийски свещеници, които да поемат богослуженията в църквата. Неофит е уведомил патриарха на Русия Кирил и чака от съветското посолството в България да отвори църквата.

 

" След осъществена инспекция в осведомителната система и хартиените масиви, в Служба вписвания гр. София, се откри, че в книга: Обстоятелствени инспекции, Том 13, Акт № 47, Дело 2557/1997 година от 23.07.1997 година е вписан нотариален акт за благосъстоятелност върху неподвижен парцел, добит по подаяние на земята, строителство на църквата и правоприемство от съветското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация.

Видно от наличието посоченият нотариален акт е формиран от Иван Дахтеров – нотариус при Софийски Районен Съд на съображение приложените към молбата на Посланика на Посолството на Руската Федерация в България писмени доказателства и с който акт е приет за притежател Посолството на Руската Федерация на съображение подаяние на земята, строителство на Църквата „ Св. Николай Чудотворец и правоприемство от Руското Царско Дипломатическо агентство ", се споделя още в мнението на Агенцията по вписванията до Българска национална телевизия. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР