Църквата почете паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и

...
Църквата почете паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и
Коментари Харесай

Празникът на столицата: Водосвет, награди и концерти на открито

Църквата уважи паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. А столицата отбелязва своя празник. Как протече денят в София?

Водосвет, награди и концерти през целия ден - по този начин столицата отбелязва своя празник. Празненствата обаче ще продължат до късно вечерта. Програма ще приключи на сцената на „ София съмър фест “ с доста песни и изненади.

Всички общински музей и галерии са с безвъзмезден вход в София в празничния ден

С благопожелание за здраве по-рано денем хиляди възпламениха свещи в храм „ Св. София “. Гергана е измежду първите посетили храма през днешния ден. „ Пожелах здраве на моето семейство. Здраве и триумфи на моите възпитаници. Както и вярата, вярата и любовта да ни съпътстват в нашия витален път “, споделя Гергана Пенчева.

„ Важно е в сърцето какво има човек. Както и сълзите, които изникват, когато човек си мисли за България, за родното, за света София, която значи мъдрост. И за нейните дечица, тъй като най-голямата берекет е любовта. Да има обич “, отбелязва и Марийка.  

Голяма част от културните ни институции през днешния ден са с вход свободен

В този ден и столицата празнува своя празник. „ За мен София е любов. Любов е. Честит празник на мъдростта и съзиданието, на Вяра, Надежда и Любов. Да обичаме града си. Тук раждаме и отгледаме нашите деца. Нека мислим за тях, да се грижим за града си и да го обичаме със сърцето си “, съобщи и столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

Снимка: БГНЕС

С пожелания за мъдрост пред храм света София беше отслужен и празничен водосвет. Председателят на Народното събрание Росен Желязков одобри рапорта на почетния часовой на Националната гвардейска част.

От своето основаване до момента People of Sofia въодушевява мнозина

По традиция пък общината връчи и оценките на почетните жители на София - Станислав Памукчиев, Георги Константинов, Георги Господинов и Нанси Шилър. „ Трудът ми е почетен и оценен. Всичко това ме кара да мисля, че обществото в своя дневен ред намира място и внимание за ролята и функционалностите на изкуството “, споделя Станислав Памукчиев.   

Снимка: iStock

Почетен знак получиха и читалище „ Петър Берон “ и преводачките Анджела Родел и Мари Врина.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР