Църквата няма да отменя богослуженията и посещенията в храмове въпреки

...
Църквата няма да отменя богослуженията и посещенията в храмове въпреки
Коментари Харесай

Въпреки коронавируса, Църквата няма да отменя богослуженията

Църквата няма да анулира богослуженията и визитите в храмове макар създалата се обстановка към разпространяването на ковид. Това сподели инспекция на Novini.bg.

От Светия Синод няма наставление към всички епархии, само че всеки митрополит е подхванал съответните подсигурителни ограничения, научи Novini.bg.

На уеб страниците на другите епархии има информация за идни литургии. Така да вземем за пример в петък следва да бъде отслужено свещенодействие пред фамозната реликва - чудотворната икона с облика на Божията Майка Света Богородица - "Златна ябълка”, излиза наяве от уеб страницата на Пловдивската епархия.

Жената с ковид в София е в сериозно положение, има нови 7 съмнителни души

Официални рекомендации по отношение на ковид е разгласила Софийската света митрополит. Патриарх Неофит, който е и митрополит на Софийска епархия, е разпоредил всички храмове да останат отворени, а богослуженията да не се прекъсват. Съветват се болните да заобикалят литугиите. Препоръчано е усилване на хигиената в храмовете, непрекъсната стерилизация на подове, непрекъснато забърсване на иконите. Сред ограниченията е даже слагане на напоени с дезинфектант стелки на входовете на храмовете, които да се поддържат влажни през целия ден.

„ Светите Тайни не могат да бъдат преносители на болест или каквато и да е болест, а са лекарство за телесно и душевно излекуване и здраве “, се споделя още в рапореждането на Негово светейшество.

Повече за препоръките по отношение на Софийска епархия може да прочетете тук.

Пред БНР Ловчанският митрополит Гавриил сподели, че програмата за богослуженията за Великден остава непроменена.

„ По никакъв метод, в никакъв случай не се е предавала и разширявала болест в църкви, където се правят тайнства! Никога не е имало епидемии в църквата “, разяснява той.

Без компромис за влизане в държавните здания поради ковид

Шест са потвърдените случаи на ковид у нас. Двама от инфектираните са в София. Останалите са настанените надлежно в лечебните заведения в Габрово и Плевен. Продължава осъществяването на проби на контактните лица. Няма данни кой е нулевият пациент, пуснал болестта у нас. Днес се състоя изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет поради създалата се епидемиологична конюнктура. Остават рекомендациите за усилване на персоналната хигиена, стерилизация на публични и държавни институции и избягването на всеобщи мероприятия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР