Църквата извърши революционна промяна в коледните пости. Висши духовници казаха

...
Църквата извърши революционна промяна в коледните пости. Висши духовници казаха
Коментари Харесай

Църквата с революционна промяна в коледните пости

Църквата извърши революционна смяна в коледните пости. Висши духовници споделиха пред " Телеграф “, че пържените картофи и вафлите са позволени по време на въздържанието. Случайно попаднали количества животинска лой в чипса или млякото във вафли не са грях пред Бога. За това успокоиха от Българската православна черква в навечерието на коледния пост, който стартира идния петък и ще продължи до Бъдни вечер в това число.

Рибата ще бъде позволена без сряда и петък, само че месото остава неразрешено. Все повече вярващи, които прецизно съблюдават постите, се тормозят, че в чипа или пържените с олио картофи може да е попаднала животинска лой. Други пък са повярвали на етикетите на купуваните от тях артикули, изключително на другите типове сладки. БП обаче е безапелационна, че хора, нарушили по неведение и не по своя виновност строгия коледен пост, не са направили грях и имат право на смирение и изповед.  

" Постът не е самоцел, а средство за рационализиране на духа, за примирение на индивида и възвисяването му до Бога. Той е главно средство за битка с похотите, изкушенията и слабостите и път към безконечното избавление. Наистина има доста вярващи, които се тормозят по отношение на възможното съществуване на скотски мазнини в постната храна. Но в Светото писание е казано, че не това, което влиза в устата, осквернява индивида, а това, което излиза от нея. И в случай че заради неведение употребим една или друга храна, която може да съдържа останки от скотски мазнини, това няма да ни бъде вменено за грях “, сподели Негово Високопреосвещенство архиерейският наместник на Бургаската духовна околия отец Севастиян.


Още по тематиката: общо вести по тематиката: 1 21.10.2018 » Доста от зимните ни курорти към този момент са резервирани за Коледа и Нова година

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [14] Новини от през вчерашния ден [30] « Ноември 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР