Църква в Сауъртън, Великобритания, е била затворена временно за посетители,

...
Църква в Сауъртън, Великобритания, е била затворена временно за посетители,
Коментари Харесай

Църква беше затворена временно заради семейство синигери

Църква в Сауъртън, Англия, е била затворена краткотрайно за гости, откакто в аналоя й е свило гнездо семейство от типа Син синигер, написа в. "Дейли експрес ".

За да не бъде смущаван покоят на пернатите родители и осемте им пиленца, викарият на църквата Сейнт Томас, преподобният Ейдриън Брукс, е решил тя да бъде затворена за гости в продължение на две седмици, по време на службите за енориашите да не се употребява орган, както и да не се чува камбанен звън.

Местното паство, съпричастно към добруването на фамилията синигери, е произнасяло благословия за птиците след всяка работа.

След двуседмично обитаване на аналоя, птичето семейство е отлетяло на независимост.

Местният фотограф Колин Сарджънт, който е снимал синигерите в необикновеното им гнездо, споделя, че след отлитането им още веднъж се чува звън на камбани. "Църковният живот потече в нормалния си темп ", споделя Сарджънт.

"На територията ни постоянно гнездят лястовици, само че за първи път птици влизат в църквата ", отбелязва преподобният Ейдриън Брукс.

Орнитолози припомнят, че се случва сини синигери, които нормално свиват гнезда в дупки на дървета, да се приютяват и тук-там като пощенски кутии и улични лампи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР