Църква в Австралия е глобена за незаконно рекламиране на чудо

...
Църква в Австралия е глобена за незаконно рекламиране на чудо
Коментари Харесай

Австралийска църква глобена за продажба на белина за лечение на коронавирус

Църква в Австралия е санкционирана за нелегално рекламиране на " знамение " за лекуване на ковид, което съдържа белина, оповестиха управляващите, представени от Агенция Франс Прес.

Здравният регулатор на страната заяви, че MMS Australia е получила 12 санкции за 98 000 щатски $ за рекламиране на MMS - " чудотворно минерално решение " , което има висока централизация на хлорен диоксид - мощна белина, употребена в индустриални процеси като текстилното произвеждане, която може да докара до съдбовни последствия при изразходване от човек.
 Откъде изникна концепцията на Тръмп да се опитва с дезинфектант против Covid-19?
Откъде изникна концепцията на Тръмп да се опитва с дезинфектант против Covid-19?

Парадоксалното е, че единствено преди няколко дни водеща организация към администрацията на президента предприе дейности за прекъсване на продажбата на белина като лек против ковид в Съединени американски щати

MMS Australia е клон на Генезис II - основана във Флорида група, която твърди, че е черква, само че в действителност е най-големият производител и дистрибутор на белина като " вълшебен лек " в Съединени американски щати.

От началото на пандемията Генезис II промотира MMS като лек против ковид. Съветва клиентите, в това число децата, да смесват три до шест капки белина с вода и да я пият.

Австралийският регулатор разгласи, че няма научни доказателства MMS да може да лекува или да облекчава някакви болести, а тъкмо противоположното, съставлява сериозен риск за здравето. Пиенето на MMS може да аргументи повръщане, диария и дехидратация, която може да докара до гибел.

MMS Australia към момента популяризира продуктите на уеб страницата си, само че разгласи, че е премахнала част от описанието, с цел да дава отговор на законите и регулациите. Допълва се, че медиите лъжат, че уеб сайтът им популяризира пиянство на рискова промишлена белина.
 Медици жигосаха рисково предложение на Тръмп за лекуване на COVID-19
Медици жигосаха рисково предложение на Тръмп за лекуване на COVID-19

" За мен е неразбираемо, че дебил като този заема най-високата служба "

Не за първи път MMS Australia е атакувана за продажбата на " чудотворния " лек. Четирима австралийци бяха приети в болница през 2014 година след усвояване на продукта.

Само преди няколко седмици президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съществено беше неодобрен, откакто предложи някои пациенти с ковид да бъдат третирани с дезинфектант. По-късно той се отбрани, че е приказвал " саркастично ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР