Църковното настоятелство към Арменската църква в София отбеляза днес Цветница

...
Църковното настоятелство към Арменската църква в София отбеляза днес Цветница
Коментари Харесай

Арменската църква отбеляза Цветница с празнична служба он-лайн


Църковното настоятелство към Арменската черква в София означи през днешния ден Цветница с празнична работа, която бе излъчена директно през интернет. Хиляди миряни съумяха да отбележат светлия празник, без да посещават храма, присъствайки непряко на литургията.

За да отбрани здравето на вярващите, арменската черква в София краткотрайно прекрати достъпа до храма и до приключване на специфичните ограничения богослуженията ще се предават директно в страницата на Църковното настоятелство във Facebook.

Тази година Цветница не е празник в точния смисъл на думата. Днес всички арменци означаваме Цветница. Не по този начин, както сме привикнали, само че я носим в сърцата си. Благодарение на самодейността и напъните на Църковното настоятелство и на протойерей Кусан Хадавян и тази година Цветница е в сърцата ни, гласеше известието на настоятелството.

Осветена върбова клонка вярващите арменци можеха да вземат сред 12.00 и 18.30 ч. пред арменския дом. Имаше специфична молба за съблюдаване на отдалеченост и за изключително внимание към възрастните. Занесете им клонка, значимо е те да не излизат. Доброволци също се включиха в визитата на осветени клончета, храна и медикаменти по домовете на по-възрастните.

Видеото от празничната работа може да се види тук: https://www.facebook.com/ArmenianChurchSofia/videos/1531297877029408/?t=20
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР