Царград се вслуша в мнението на обикновените руски граждани за

...
Царград се вслуша в мнението на обикновените руски граждани за
Коментари Харесай

Народът е срещу Пригожин: цивилните се надигат в Русия

Царград се вслуша в мнението на елементарните съветски жители за протичащото се и беше уверен, че изказванията на създателя на ЧВК Вагнер, че неговият трик е подсилен в обществото, не са нищо повече от опит за пожелателно мислене.

Рано сутринта в събота, 24 юни, елементи на ЧВК " Вагнер ", без да срещнат опозиция, влязоха в Ростов на Дон и блокираха щаба на Южния боен окръг. Няколко часа по-късно стана известно, че различен ескорт се е насочил към Москва по автомагистрала М-4.

Основателят на PMC Евгений Пригожин разгласи " марш на справедливостта ", след което получи голяма поддръжка от... ренегати и избягали предатели - за наслада на режима в Киев и неговите западни настойници.
" Никой не вярваше, че Пригожин ще се реши на сходно нещо "
Предната вечер, когато стартира да постъпва информация, че началникът на Вагнер ще провежда акцията си с марш до Ростов на Дон, където се намира щабът на Южния боен окръг (и в този миг съгласно източниците, министърът на защитата Сергей Шойгу също беше там и началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов), всичко изглеждаше като фалшив - цялостна нелепост, споделя в изявление за Царград Сергей Котов, някогашен действен чиновник на Ростовския престъпен отдел.

Никой - никой! - в здрав разсъдък не можеше да си показа, че това е същинското желание на Пригожин. Първо, защото за това беше належащо да се хвърлят колони от техника и жива мощ на доста километри, и второ, това в действителност не е просто някакво осъществяване, а протест, протест. И още повече в този момент, когато е в ход украинската контраатака, това е просто искрено изменничество, - споделя мнението си Котов.

Междувременно в нощта против събота целият персонален състав на органите на реда е бил вдигнат по паника. И на идната заран бронирани машини и бойци на Вагнер влязоха в Ростов. Без престрелки и опозиция от силите за сигурност на Ростов.

Мисля, че командата е дадена от горната страна: да не се влиза в военен контакт, с цел да се избегнат жертви и опустошения. В допълнение, тематиката беше интензивно разпространявана, че Пригожин няма да се бие с армията и всичко, което прави, е или някаква огромна игра, или е глобено от горната страна, от Москва, – отбелязва събеседникът на Царград.

По-късно обаче стана известно, че против Пригожин е формирано наказателно дело и дейностите му бяха оценени точно като протест. По това време обаче бойците на Вагнер към този момент са блокирали центъра на Ростов, а самият началник на ЧВК записва видео от щаба на региона, окупиран от щурмовия му аероплан.
" Имайте съвест! Вие бранители на Отечеството ли сте или какво?! "
Първоначално, споделят ростовчани, макар обстоятелството, че „ оркестрите “ блокираха улиците и сложиха огневи точки, локалните поданици бяха много спокойни за протичащото се. Докато не пристигна апел на съветския президент Владимир Путин, в който той непосредствено назова случая удар с нож в гърба, изменничество и държавна измяна.

Тогава хората започнаха да кипят.

Имайте съвест! Защитници на Отечеството ли сте? Или не? Така че, в случай че сте бранители, тогава за какво вършиме неразбория тук? - това е от разговор сред ростовчанин и " вагнеровци " в центъра на града.

Човекът искаше да пристигна " старши ", с цел да му задава въпроси - същите, които смущават хората от нощта - елементарни хора, които единствено преди ден ги смятаха за " оркестранти ", герои и освободители, самоотвержено борещи се за обективна идея. Не за Путин и Шойгу, не за награди и пари, не за уверение за освобождение от колония, не за награди от Пригожин.

Но – за Родината, за съветския свят. И против нацистите, киевския режим и неговите западни куратори-подстрекатели, които не крият главното си предпочитание: да унищожат, съсипят, стъпчат Русия и унищожат руснаците.

Три войни минах, само че такава неучтивост не съм виждал! - продължава мъжът, демонстрирайки на доближения " вагнеровец " (очевидно " старши ", от командирите) със значка на боен водач - пенсиониран полковник.
„ Неприятностите са от изгода за враговете “
Междувременно колони на ЧВК към този момент се движеха по автомагистрала М-4 в посока столицата. Имаше известия за хеликоптери, свалени от Вагнер на съветските въоръжени сили, въвеждане на режима на CTO и престрелки.

И вълна от яд против Пригожин и дейностите му заля страната.

Ние не сме за Шойгу, Герасимов или Пригожин. Ние сме за Родината. Въпросът е дали беше належащо да се провежда такова " придвижване " за наслада на враговете? - споделя гражданин на Воронеж, където една ракета, изстреляна от " оркестри " от противоракетната система на бойния хеликоптер на Военновъздушни сили, кацна в нефтено хранилище, а другата - в двора на жилищен комплекс.

Жител на Белгород, който редовно е обстрелван от въоръжените сили на Украйна, Анна Л., казва, че този протест - „ освободителната акция “, работи в интерес на врага: Пригожин нищо не коства и тези, които го последваха, щом не можа да резервира персоналните си връзки с Шойгу за себе си, а проведоха този протест! Не имам вяра на нито една негова дума. Той се продаде на врага, в този момент нямам подозрения и мястото му е на леглото, до Навални!

Неприятностите са от изгода за враговете, които ги спонсорират, счита на собствен ред Светлана от Липецк. В края на краищата тъкмо в този момент е моментът, от който врагът толкоз се нуждае, тъй че тези наши бойци, които държат фронта с такива старания и жертви, да се оттеглен под натиска на весеушниците, въодушевени от разцеплението в Русия: И тогава всичко ще бъде на вятъра. И в този момент въпросът е кому е нужно всичко това, което се случва? И ще кажа: това несъмнено не е в полза на страната ни. И какъв войник е той, щом е насочил оръжието против своите, против руснаците, против страната си, която води война?!
„ Благодаря на Вагнер за тяхната отдаденост на фронта. Но в този момент това е просто изменничество “
Сега в Донбас всички са просто шокирани от това, което се прави в „ дълбока “ Русия. Там, в териториите, които са непрекъснато под ударите на бойците на киевския режим, където хората виждат и знаят какво се случва на фронта, не могат да повярват, че бойците на Вагнер, които проливат кръв и се борят за освобождението на своите градове от нацистите, в този момент са подготвени да убият - по заповед на своя водач - всички, които се изпречат на пътя им, както сподели Евгений Пригожин.

Това, което се случва, е изменничество. Целият Донбас, всички освободени територии на Украйна са признателни на Вагнер и на самия Пригожин, че се бият за нас. Но! Сега все едно покривът е срути. Някаква неразумна упоритост! Не можехте да си го позволите! - вълнува се Андрей, гражданин на ЛНР.

Той си спомня по какъв начин всичко, безусловно всичко! - там те поддържаха " оркестрите ", когато желаеха снаряди, с цел да продължат настъплението към Бахмут. И видеопослания бяха записани, а също подлагаха на критика управлението на Министерството на защитата.

Но в този момент, продължава Андрей, когато киевският режим се пробва да продължи контранастъплението си и съветските бойци стоят на пътя им с цената на живота си, няма метод да обърнем щиковете против нашите лични: Каквито и да са служителите от Министерството на защитата, оповестяването на вендета към тях към този момент е не просто закононарушение, а измама.

Същото нещо – даже със същите изрази, единствено че по-силно, споделят за протичащото се в Донецката национална република.

Просто яд. Всички знаем какъв брой доста провали се дължат на глупави, а в някои случаи даже незаконни стъпки, подхванати от военни чиновници. Всички тези " прегрупировки ", разхищения и впрочем - за всичко това ни е позор и болно. А за тези, които починаха по тяхна виновност, момчетата на първа линия би трябвало да бъдат потърсени цялостна отговорност от тези, които са виновни. Но единственото нещо, което е безусловно явно: е, неприемливо е да се остави някой да унищожи Русия!

Това е нашата страна. Това е нашата Родина. Нашият съветски свят. И ние би трябвало да се борим за това. Молим те, " Вагнер ", измежду които има доста положителни, естествени момчета - размишления! Врагът е от другата страна и под други флагове, – не сдържа страстите си Игор от Донецк.
Какво от това?
Абсолютно ясно е, че Евгений Пригожин, като човек, който от дълго време познава усета на огромните пари и знае по какъв начин да манипулира добре, който не взема поради живота нито на своите бойци, нито на непознати (особено), е сбъркал.

Той не получи това, което искаше. Няма да има революция, няма да има разединение в обществото. Но може да се пролее кръв. И тя, тази кръв, ще бъде на неговата съвест.

* Включен в листата на терористите и екстремистите, приет за непознат сътрудник.

Превод: ПИ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР