Царево. Към настоящия момент не очакваме голяма мигрантска вълна, взимаме

...
Царево. Към настоящия момент не очакваме голяма мигрантска вълна, взимаме
Коментари Харесай

Фабрис Лежери, Фронтекс: Към настоящия момент не очакваме голяма мигрантска вълна, взимаме необходимите мерки

Царево. Към сегашния миг не чакаме огромна мигрантска вълна, взимаме нужните ограничения. Това сподели изпълнителният шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита (Frontex) Фабрис Лежери пред публицисти в село Резово, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас .

" Причината, заради която навестявам България, е фактът, че имаме извънредно дълготрайно взаимоотношение. В момента организираме интервенция, обвързвана с непрекъснатите чиновници на Frontex категория 1, а също по този начин в този момент организираме и интервенция по многоцелеви декйности, свързани с морската граница. Имах опция да посетя както зелената, по този начин и синята. Успях да се срещна със чиновници от Испания, които сега патрулират по нея. Освен това, занапред следва да прелетим над крайбрежието, което ще ни даде опция да придобрием усещания за това какво се случва по морската граница ", съобщи Лежери.

Той разясни, че поддръжката, която " Fortex " дава на България, е сложна.
" Свързана е с реализирането на подготвителни действия - търсене и избавяне на лица. Също по този начин се опитаме да предотвратим трафика на боклук, на замърсяващи материали. Нашата съществена цел е да поддържаме всички страни членки на Съюза, в това число България. Друг план, който е значим за нас, е обвързван с незаконната миграция, както и с трафика на опиати ", съобщи Лежери.
Той сподели още, че поради обстановката в Афганистан, Европейската организация се приготвя за засилен мигрантаки поток, само че към сегашния миг подобен не се чака.

" Разбира се, взимат се нужните ограничения според от натиска на границата. Тази заран обсъдихме с българските управляващи къде и по какъв начин би трябвало да подкрепим България в допълнение и мисля, че страната ще получи тази нужна за нея поддръжка ", сподели още Лежери.

Според него след края на COVID-19 се чака увеличение на легалния трафик през граничните пунктове.
" В момента стартира пилотен план на " Капитан Андреево " и на " Калотина ", обвързван с входно-изходната система. Той е за регистрация на жители от трети страни, отнася се за взимане на отпечатъци и сканиране на фотографията от персонални документи ", уточни още изпълнителният шеф.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР