Царевицата може да се използва поне за 26 неща извън

...
Царевицата може да се използва поне за 26 неща извън
Коментари Харесай

Вкусно и интересно в Пловдив

Царевицата може да се употребява най-малко за 26 неща отвън храната. А може и в храната. В момента в Пловдив в две успоредни прояви, привличащи огромен интерес, тя участва. В Стария град през днешния ден бе открит Есенният панаир на занаятите, който по традиция включва и пленер със спортен темперамент. Този път тематиката е „ Царевична шума ”, на старта застанаха шест майстори от страната, а нещата, които могат да се видят, са доста красиви.

Жулиета Георгиева от Пловдив изяснява свойствата на царевичната шума, които я вършат превъзходен екологичен материал за разнообразни предмети. Напоследък в Мексико, където това е най- застъпената селскостопанска просвета, царевицата посредством корените си навлиза и в строителството- те се почистват, смилат и от сместа се вършат извънредно положителни изолационни панели.

В занаятчийския панаир тази година вземат участие и майстори от Украйна, а измежду показаните общо от всички занаяти са текстилът, дърворезбата, металопластика, свещолеене. Топли цветове греят от доста маси, групи туристи пълнят улиците на резервата.

Царевицата, въпреки и не с толкоз основна роля, участва и на ул. „ Райко Даскалов ”, където от през днешния ден до 22 септември се организира кулинарният фестивал навън „ Mood for food ”. Освен богато многообразие от всевъзможни усети храни, той има и сцена навън, включва надпревари и игри.

Днес от 17 ч стартира играта „ Разпознаване на сирената ”, следва надяждане с бургери, а на следващия ден ще има демонстрации за направа на сурови бонбони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР