Царевицата, която е замразена, не губи нито аромата си, нито

...
Царевицата, която е замразена, не губи нито аромата си, нито
Коментари Харесай

Как се замразява царевица за варене

Царевицата, която е замразена, не губи нито аромата си, нито превъзходните си вкусови качества. Тя елементарно се замразява и може да бъде употребена при нужда.

Необходима ви е царевица на кочани, огромна тенджера с вода, необятна купа със студена вода и лед, пакети за фризер. Царевичните кочани се чистят от листата и конците.

Кочаните се слагат в огромна тенджера и се кипват, само че не повече от пет минути. В противоположен случай рискувате зърната да се разкашкат. Водата би трябвало напълно да покрива кочаните.

Докато царевицата кипи, подгответе огромна необятна купа със студена вода и лед. Излейте горещата вода от тенджерата и сложете царевичните кочани в купата с лед.

Важно е процесът на готвене на царевицата да бъде спрян, с цел да не се образуват грозни гънки по царевичните зърна, които някой може да обърка със остарели зърна.

Следващата стъпка – обелването на зърната, е доста по-лесна след бланширането и охлаждането на царевичните кочани. Обелете зърната от кочаните.

 Хладилник

Подгответе пликове за фризер и огромна лъжица или специфична лопатка. Напълнете едно пликче за фризер и запомнете какъв брой лъжици или лопатки е побрало.

Не препълвайте пакета. Сложете цялостния пакет върху масата и доста деликатно го натиснете, с цел да се разпредели отмерено царевицата и да излезе непотребният въздух.

Така зърната царевица ще се замразят по-бързо и пликовете ще заемат по-малко място във фризера. Затворете пакета и го сложете да се замразява във фризера.

Разпределете останалата царевица в пакетите и подредете един до друг във фризера. Когато пакетите се замразят, подредете ги един върху различен. Ако не разполагате с задоволително време, можете да замразите царевица без бланширане.

За задачата замразете кочаните, а по-късно ги обелете от зърната. Разпределете зърната на пакети и замразете. Можете да замразите цели бланширани кочани във фризера, само че те заемат доста място.

Замразената царевица се съхранява една година във фризера. След като решите да я ползвате за варене, би трябвало единствено да я извадите и без да я размразявате, да я сложите във вряща вода до подготвеност.

Ако обичате царевица, разгледайте също:

- нашите предписания с царевица;

- салати с царевица;

- или научете какво съдържа царевицата;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР