Царевицата е злато в Мексико, а местните учени доказват и

...
Царевицата е злато в Мексико, а местните учени доказват и
Коментари Харесай

Царевицата предпазва от диабет - slava.bg

Царевицата е злато в Мексико, а локалните учени потвърждават и напълно действително, че в тази крилата фраза има и напълно практическа истина – корените на растението изкарват частиците доблестен метал от почвата посредством корените си. Някакво супер минимално количество се съдържа и в кукурузените плодове. Това е и тематиката на днешния ни лайфхак.

Българите преди 50 години имат качамака – храната, кашата от царевично брашно, подправена със сирене, извара, месо или позабравените пръжки, за постоянно употребяван обяд или вечеря. Италианците и до през днешния ден обичат своята полента, а румънците – типичната си мамалига. В света за половин век производството на царевица нараства 50 пъти! И това не е инцидентно.

Колкото повече царевица ядем- в случай че ще и просто кочан, хвърлен на скарата, може и леко маринован преди този момент с лимон, зехтин и подправки, потвърдиха учените, толкоз по-малък риск има да се разболеем от диабет. Причината е огромното количество целулоза в царевицата.

Малцина подозират, че в този артикул има и витамин С.

Те са на мнение, че няма неприятно и в консервираната царевица. Стига да не пием соса в консервите, тъй като е с огромно наличие на захар във водата – тя играе ролята на консервант за продукта. Трябва да избираме кутиите или бурканчетата по няколко индикатора. Първо е датата на произвеждане – в Европа е добре тя да бъде от юли до септември или най-късно до октомври, когато се събира реколтата и значи, поставената в консервата царевица е била прясна.

После идва качеството: в случай че сравните да вземем за пример зърната на Бондюел с Хайнц, ще видите, че първите са по-свежи, по-твърди, по-хрупкави, по-отчетливи, а не разлигавени в соса от вода и захар, имат по-хубава, по-окръглена форма. Не е добре, в случай че зрънцата са с груба кожица – това значи, че има доста консерванти, а също – в случай че са меки от вътрешната страна....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР