Царевицата е основна храна в Северна и Южна Америка и

...
Царевицата е основна храна в Северна и Южна Америка и
Коментари Харесай

Учени установиха кога хората са започнали да консумират царевица

Царевицата е съществена храна в Северна и Южна Америка и наподобява това е било по този начин най-малко от 4700 години, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Международен теоретичен екип откри скалния траурен комплекс Саки Цул в Белиз, употребен непрестанно 10 000 години. Анализът на костните остатъци на 44 души даде информация по какъв начин са се хранили.

"Храната, която консумираме, се гълтам и построява тъканите ни - изяснява Марк Робинсън от университета в Ексетър. Химическият автограф на тази храна оставя диря в телата ни. Това значи, че ние в действителност сме това, което ядем ".

Царевицата основава друг въглероден автограф от плодовете, ядките и листните зеленчуци.

Любопитни обстоятелства за царевицата

Най-старите остатъци в погребалния комплекс са на 9600 до 8600 години, а най-новите - отпреди 1000 години. Изотопният разбор на костите на две деца разкрива, че майките им са яли царевица преди 4700 години. А преди 4000 години царевицата е съставлявала съвсем 70 % от храната на някои хора в Централна Америка.

Междувременно хората са се научили по какъв начин да я отглеждат и са я предпочитали пред други култури, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР