Цар Симеон и Царица Маргарита посетиха Португалия по повод излизането

...
Цар Симеон и Царица Маргарита посетиха Португалия по повод излизането
Коментари Харесай

Цар Симеон представи книгата си в Португалия

Цар Симеон и Царица Маргарита посетиха Португалия във връзка излизането на португалски език на автобиографичната книга на Царя “Симеон II. Една невероятна съдба”.

Това беше следващата премиера на книгата в последните няколко години. След тези в София, Париж, Мадрид, Брюксел и Истанбул, изданието към този момент е налично и на португалски език.

Премиерата се състоя в гр. Кашкайш, близо до столицата Лисабон, в лятната резиденция на президента на Португалия- Palácio da Cidadela de Cascai.

Н.Пр. господин Марселу Рибелу ди Соза персонално посрещна Техни Величества и участва на представянето. Сред над 250 –те посетители бяха посланикът на България в Португалия Н.Пр. господин Василий Такев, посланикът на Румъния, дипломати, публицисти, представители на издателството “The Вook Hut”, доста другари на Царя от Португалия. Особено вълнуваща беше срещата на Негово Величество с внука на Робер дьо Бурболон, персонален секретар на Цар Фердинанд, който по-късно става маршал на двора.

Гостите приветства първо племенницата на Цар Симеон Княгиня Александра Надежда, която е щерка на сестра му Княгиня Мария-Луиза и живее със фамилията си в Португалия.

Книгата след нея показа доктор Мария Инасиа Резола, професор и откривател на Центъра за модерни проучвания на Университета Нова де Лисабон.

Представянето мина под формата на въпроси, които тя и публиката задаваха на Негово Величество за годините в заточение, завръщането в България, работата му като министър-председател, обвързвана с приемането на България в НАТО и Европейския съюз, връзките му с Франко, Крал Хасан II, Крал Хуан Карлос и други

След музикалната стратегия, в който участваха и български реализатори, Царят раздаде многочислени подписи и с Царицата се снимаха за спомен с доста от гостите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР