Цар на историята“ подлага на изпитание знанията ни за значими

...
Цар на историята“ подлага на изпитание знанията ни за значими
Коментари Харесай

Ученици създадоха игра за българската история

„ Цар на историята “ подлага на тестване знанията ни за значими дати и събития

„ Цар на историята “ подтиква интереса към българската история, развива логическото мислене и разсънва спортния дух, само че най-важното – слага в центъра на своята задача родолюбието и знанието

Предприемчиви възпитаници от столичното 19.СУ „ Елин Пелин ” сътвориха настолна игра, с която дребни и огромни ще могат да се срещнат с основни моменти от историята на България.

Младежите, под управлението на своя класен началник Калин Радулов, са употребявали методиката на неофициалното обучение, с цел да създадат „ Цар на историята ” – живо доказателство, че сухите обстоятелства могат да оживеят, с цел да разкрият една в действителност славна картина на нашето минало.

Зад внушителното заглавие „ Цар на историята “ се крие увлекателна настолна игра, която незабелязано ще ни накара да запомним значими дати от родното минало и то до момента в който се забавляваме със фамилията и другари.

Битката при Ахелой е след покръстването на българите, нали? Но сигурно е и преди цар Петър да стартира гонения против богомилите? А дали е преди, или след оповестяването на Велики Преслав за българска столица? В „ Цар на историята “ това са въпроси, които постоянно ще си задавате, когато пристигна вашият ред. Има единствено една цел – да бъдете първият състезател, който изиграе всичките си карти правилно.
още по тематиката
Играта подтиква интереса към българската история, развива логическото мислене и разсънва спортния дух, само че най-важното – слага в центъра на своята задача родолюбието и знанието.

„ Цар на историята “ може да бъде играна от всекиго – от деца, които занапред откриват славното минало на България, до професионални историци. Никой не е застрахован от загуба, тъй като всяка една от 130-те карти може да обърне развоя на играта във всеки миг.

„ Цар на историята “, която единствено за три дни след оповестяването си провокира интереса на десетки хиляди души в обществените мрежи, се издава от съдружие „ Българска история “ и скоро може да бъде открита в комерсиалната мрежа. Играта е налична за предварителна поръчка в електронния магазин на издателството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР