Цар Борис III е на официално посещение във Великобритания именно

...
Цар Борис III е на официално посещение във Великобритания именно
Коментари Харесай

Имението Даунтън отваря врати този петък само в кината

Цар Борис III е на публично посещаване във Англия точно в годината, в която се развива действието във кино лентата

 

Със стилно празненство в емблематичния дуа на двайсетте години на предишния век беше ознаменувана българската премиера на дълго чаканото киносъбитие Имението Даунтън. Резиденцията на английския дипломат в България беше хазаин на извънредното събитие, което е част от отбелязването на 140 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Обединеното кралство.

„ Имението Даунтън е най-успешната телевизионна продукция на Англия, гледана от милиони фенове по света. А в този момент феновете ще имат опция да видят и внушителна киноекранизация, продължаваща историята на семейство Кроули. Интересен факт е, че действието във кино лентата се развива точно в 1927-ма година, когато цар Борис III прави публична аудиенция в Обединеното кралство и се среща с крал Джордж V, ” показа Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс в своята тирада по време на празненството.

Именно кралска аудиенция е и в основата на историята на Имението Даунтън. През 1927 аристократичното семейство Кроули несъмнено не тъне в нормалния разкош поради Голямата меланхолия и края на Първата международна война. Но за визитата на техни кралски височества Джордж V и брачната половинка му всичко би трябвало да е по конец. Визитата им ще провокира кавги, сантиментални трепети и интриги, които ще слагат на карта бъдещето на Даунтън.

А критиците към този момент не пестят суперлативи за най-изисканото киносъбитие на сезона.

Кевин Махер, сп. Times: „ Филмът е напълно, неизбежно и необикновено Даунтън “.

Джен Чейни, сп. New York/Vulture: „ Сериалът не е на екран от едвам три години. И тъкмо в точния момент се завръща на сцената “.

Марли Мариус, сп. Vogue: „ Удоволствие е да се завърнеш красивия дребен свят на Даунтън “.

Карин Джеймс, BBC: „ Филмът е възхитителна приятност “.

Лесли Фелперин, Hollywood Reporter: „ Прекрасен лукс “

 

В Имението Даунтън се завръщат любимката на публиката Маги Смит като Вайлет Кроули, вдовицата графиня на Грантъм, Мишел Докъри като лейди Мери Кроули, Лора Кармайкъл като лейди Едит Кроули, Елизабет Макгавърн като Кора Кроули, графиня на Грантъм, Хю Боневил като Робърт Кроули, граф на Грантъм, Алън Лийч като Том Брансън, Джим Картър като иконома Карсън, Роб Джеймс-Колиър като Томас Бароу, Лесли Никол като готвачката госпожа Патмор, Филис Лоугън като госпожа Хюс и други. Към актьорския състав се причислява Имелда Стонтън (поредицата за Хари Потър, Господарка на злото). С функции в Имението Даунтън влизат още Джералдин Джеймс, Дейвид Хейг, Саймън Джоунс, Тъпанс Мидълтън, Кейт Филипс и Стивън Кембъл Мур.

Имението Даунтън отваря порти този петък, 13 септември, единствено в кината.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР