Цанко Лавренов дал идея за първия герб на Пловдив Уникатите

...
Цанко Лавренов дал идея за първия герб на Пловдив Уникатите
Коментари Харесай

Пишат на крак наредба за символите на града

Цанко Лавренов дал концепция за първия герб на Пловдив Уникатите сувенири на Пловдив - скъпи и арт Античният спектакъл на магнитче от Китай за 42 стотинки

Пловдив и до през днешния ден няма основана разпоредба, която да указва кои са знаците на града и изискванията, при които те могат да се употребяват. Едва преди няколко месеца е основана работна група измежду чиновници на общината, която да се заеме с тази задача. Неин началник е зам.-кметът по културата и туризма Александър Държиков, част от екипа са също секретарят на общината Ангелина Топчиева, шефът на дирекция " Култура и културно завещание " Нина Димовска.

До момента са извършени няколко съвещания и планът за разпоредба е съвсем подготвен. На последната колекция екипът ще предложи окончателния вид. Целта е до 20 октомври текстът да бъде завършен и качен в уеб страницата на община Пловдив за обществено разискване. Гражданите ще могат в границите на месец да разясняват и да дават оферти по наредбата. През октомври се чака тя да бъде в подготвен вид и да влезе в Общински съвет за гласоподаване.

Символите и оценките на Пловдив са ясни, само че не са регламентирани и събрани в един нормативен документ, настояват от администрацията. Защитени със специфични патенти най-вероятно ще бъдат знамето на града, гербът, химнът. Освен знаците на града има и специфични оценки като почетна значка, почетен знак, почетен жител. Те също ще бъдат с подчертани правила за приемането им.

За момента Пловдив има устав за потребление на почетните знаци на града, само че това би трябвало да се трансформира в разпоредба. " Тя ще откри реда за прилагане на знаците в сходство с към този момент съществуващата законова база. Това на процедура е подзаконов нормативен документ, който в главната част би трябвало да дава отговор на всички законови, и да доизясним неща, които са типични за Пловдив и които не са уредени в други нормативни актове ", разяснява за " Марица " зам.-кметът по културата и туризма Александър Държиков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР