Цъка нова бомба: Христо Стоичков кандидат за председател на БФС?

...
Цъка нова бомба: Христо Стоичков кандидат за председател на БФС?
Коментари Харесай

Цъка нова бомба: Христо Стоичков кандидат за председател на БФС?

Цъка нова бомба: Христо Стоичков претендент за ръководител на БФС? Такава версия е плъзнала из висшите футболни среди, откакто стана ясно, че от ЦСКА, в който той е играл с години, са го навивали да се кандидатира. Според обява на вестник „ Уикенд “ отговорът на Камата Съвсем ще стане явен напълно скоро. Запознати от високите етажи на армейския клуб издават, че шефовете на ЦСКА навиват Христо Стоичков да се кандидатира за президент на футболния съюз. Той би трябвало да даде своя отговор до края на идната седмица, и бързо по-късно кандидатурата му да бъде публично издигната. Формално тя нямало да бъде препоръчана от ЦСКА, а от някой безпристрастен клуб.

До тази обстановка се стигнало, откакто станало ясно, че възможностите на Димитър Бербатов да се класира пръв на изборите на 15 март не са по никакъв начин огромни. Публична загадка е, че зад неговата кандидатура на последните избори през 2021 година, когато беше близко да катурне Боби Михайлов, стоеше босът на ЦСКА Гриша Ганчев. Сега обаче Ганчев и синът му Данаил, който управлява директно футболния клуб, се били отчаяли, че и след изборите на 15 март ЦСКА няма да има лоби в управлението на футболния съюз. Затова дружно с останалите акционери на „ Армията ” са предложили на Стоичков да се кандидатира. Това е станало малко преди стартовете за Световната купа по ски в Банско през последния уикенд, които бяха открити от Камата.

Идеята била Стоичков да се коалира с опозиционната група към Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. За Митко и Стилиян се предвиждали вицепрезидентски постове в бъдещото ръководство. Третият вице щял да бъде експертът по интернационалната активност Михаил Касабов, който към този момент е вписан като краткотраен началник на съюза на мястото на Боби Михайлов. В ЦСКА били сигурни, че тандемът Стоичков – Бербатов ще отвее на изборите всяка конкуренция. И с един добре проведен екип да почнат да връщат футбола ни в релси.

На този стадий Стоичков не е споделил „ да ”, само че и не е отказал изрично. Заявил, че трябва да си намерения добре, преди да даде възможен одобрителен отговор. От месеци насам футболистът не живее в Съединени американски щати, а се прибра в България и върти стабилен бизнес с непрестанно присъединяване в реклами по малкия екран, с продажби на изделията от марката си H8S и с автобиографията си. Където се появи на обществени места, става стълпотворение като да вземем за пример на 58-ия му рожден ден предходната седмица на Бъндеришка поляна. Сега се очаквало да се оправи също толкоз добре и като началник на футбола ни.

Освен това Стоичков се разбирал отлично и с националния треньор Илиан Илиев. В края на предишния ноември Христо разкри, че е разговарял с варненеца, преди да поеме „ А ” отбора на България и го е насърчил да се захваща. Определи го като „ един добър треньор, извънредно работливо момче ”.

Дали Стоичков ще одобри предизвикването да се опита да извади футбола ни от калта, ще стане ясно напълно скоро. Срокът за издигане на кандидатури изтича в края на февруари. Твърди се, че от една страна именитият футболист не желал да се цапа, само че пък от друга се блазнел да измете от БФС стария си зложелател Боби Михайлов и кликата му, против която бълваше змии и гущери години наред.

Източник: Уикенд

Още вести четете в категория Спорт

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР