ЦАГИ публикува снимка на модел на перспективния тежкотоварен военен транспортен

...
ЦАГИ публикува снимка на модел на перспективния тежкотоварен военен транспортен
Коментари Харесай

Появи се първото изображение на свръхтежкия транспортен самолет “Слон” СНИМКИ

ЦАГИ разгласява фотография на модел на перспективния тежкотоварен боен транспортен аероплан “Слон”, основан да размени Ан-124 “Руслан”. Моделът е изработен за изпитване в аеродинамичния тунел на Института.

Дължината на модела е 1,63 метра, обсег на крилата 1,75 м, тегло 120 кг, написа "Поглед инфо ".

За да се понижи тежестта, по-голямата част е направена от алуминиеви сплави, а най-натоварените детайли са направени от конструкционни стомани.



„ Най-отнемащата време работа беше по крилото, то има комплицирана пространствена форма, с цел да обезпечи високи аеродинамични характерности при летене”, съобщи Андрей Сидоров, заместник-началник на софтуерния отдел на опитното произвеждане.

Моделът ще бъде изпитан в свръхзвуковата тръба Т-106. Изпитанията са планувани за 2020 година на Т-106 и Т-102, като в допълнение към характерностите при полетни режими ще се учи държанието на самолета по време на политане и кацане.

Външно „ Слонът “ наподобява на Ан-124, до момента в който има редица съществени разлики от предшественика си. Първо, той може да транспортира 180 тона вместо 120.

Товарното поделение е съвсем с метър по-високо, на тавана му ще се слагат релси за два телфера с обща товароносимост 30 тона. Над товарното поделение се намира пътническо с потенциал до 100 души. "Слонът " може да вземе на борда 400 десантчици и 14 бронирани машини "Тигър " или пет самоходни оръдия "Октопод ".

Самолетът е планиран за перспективните мотори PD-35. За по-лесно вкарване в хангар, върховете на 88-метровите крила се сгъват.

При проектирането на транспортния аероплан са употребявани доста технологии от Ан-124: носови и кърмови товарни рампи, опция за слагане на спомагателна палуба и шаси с пригодим клиренс.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР