Цъфтящи лехи Летният сезон наближава, което означава, че много скоро

...
Цъфтящи лехи Летният сезон наближава, което означава, че много скоро
Коментари Харесай

16 начина за преобразуване на собствената си градина

Цъфтящи лехи

Летният сезон наближава, което значи, че доста скоро всички фенове на градини ще намерят занятие за душата си. Но всичко би трябвало да се направи по този начин, че душата да почива, а очите да се радват. Ето 16 метода за превръщане на личната си градина.

1. Големи саксии 

За да приложите тази концепция, ще се нуждаете от саксии с разнообразни размери: от най-големите до най-малките. Засадете разнообразни растения в тях и поставете саксиите под най-красивото дърво на видно място.

2. Бетон 

Големият съд за цветя, който може да се излее от бетон, ще стане необикновена декорация на верандата.

3. Пирамида  

От нормалните шлакови или бетонови блокове можете да построите доста истинска цветна леха. Най-добре е да я извършите покрай стената на къщата в задния двор. И с цел да наподобява по-привлекателно, боядисайте я в черно, алено или жълто.

4. Шарени консервни кутии

Обикновените консервни кутии могат да бъдат прелестна декорация на оградата. Просто ги боядисайте в ярки цветове, посадете цветя и ги прикрепете към вътрешността на оградата.

5. Шахматна дъска 

Удивителната композиция от плочки и петунии може да стане изключителна декорация за вашия двор. Този подробност може да бъде подложен в задния двор, в центъра на градината или на верандата на къщата.

6. Автомобилни гуми

Оригинална граница, която отделя зоната на градината от зеленчуковата зона. Не се изискват специфични умения за нейното произвеждане, единствено автомобилни гуми, боядисани в бяло, и тревни площи.

7. Алпийска планина

Алпийският рид от цветя и камъни е много елементарен в дизайна си и е съвременна декорация на градина.

8. Оформяне на дървото

Пример за нетривиално планиране на пространството под дърветата, което може да се повтори с камъни разнообразни цветове и размери, както и с трошляк.

9. Цъфтяща стойка

Отглеждането на разнообразни билки е допустимо освен в градината. Един от най-практичните и истински способи е да се построи стойка от дървен палет, да се изпълни с тор и да се засадят мечтаните растения.

10. Леха от камъни 

Фантастичната каменна леха наподобява монументално и доста впечатляващо в екстериора на модерната градина.

11. Приказна градина

Искате ли да измененията градината си, като внесете приказни претекстове? Тогава подредете дребен оазис от декоративни растения, дребни глинени къщички, статуи и пътеки от пъстър трошляк върху свободна зона в градината.

12. Висящи лехи

Използвайте пластмасови кутии за развъждане на копър, магданоз и маруля на терасата на къщата ви. Такава окачена мини-градина ще ви разреши постоянно да имате на разположение едно клонче прясна зеленина.

13. Вертикални лехи

Вертикалната градина е чудесна концепция за дребна вила, където няма задоволително място за развъждане на всички мечтани растения. Изобщо не е мъчно да се направи такава градина, задоволително е да се построи окачена структура от необятни пластмасови тръби и да се употребява за развъждане на цветя, маруля или ягоди.

14. Декоративна леха

Ако имате остарял велосипед, който стои във вашия гараж в продължение на доста години, използвайте го, с цел да създадете истинска декоративна комбинация за градината. За да извършите това, боядисайте го в обичания си цвят, закачете няколко саксии с петунии или други цветя.

15. Фонтан от цветя

Страхотна комбинация от остарели железни кофи, цялостни с голямо количество цветя, наподобяващи на изливащ се шадраван.

16. Каменна градина

Градината от камъни и сукуленти наподобява доста впечатляваща в пейзажа на актуалната вилна зона.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР