Трява да се направи нещо повече от това да се

...
Трява да се направи нещо повече от това да се
Коментари Харесай

Ситуацията в БДЖ е критична. Има ли светлина в тунела?

Трява да се направи освен това от това да се желаят оставки. Има риск от променяне на разписанията и прекъсване на влаковете. Данни за проблемите бяха изнесени отчасти. Железницата като превоз си остава най-екологичният.

Това съобщи в студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия ръководителят на транспортната комисия в Народното събрание Халил Летифов, който разяснява тематиката за застраховките и ориста на БДЖ.

Ситуацията в БДЖ по думите му е зле, само че би трябвало да се даде поръчка, че е приоритет за страната.

„ Ще излиза наяве какъв брой е зле занапред. Днес комисията изслуша министърът на превоза Росен Желязков, където стана ясно, че в компанията има три оставки и голям брой проблеми “, изясни той.

По думите му през днешния ден е станало ясно, че в БДЖ всеки трансферира отговорност на зависещ или на висшестоящ по редицата.

Според него би трябвало да се има поради казусът с парите и възнагражденията на хората, които работят в БДЖ. По-голяма неволя обаче са спрените поръчки за нови влакове и поправки.

„ Повече от 50% от мутрисните влакове са за ремонт “, изясни той.

Халил Летифов обясни, че никой не може да подсигурява какво е качеството на вагоните, какъв брой са годни и дали можем да им имаме вяра.

„ Надявам се този одитен отчет да даде отговор. Другото, което е застрашено, е по какъв начин тъкмо ще се извършва графикът, в случай че това не дава отговор на упованията ни. Получихме увещание от министъра, че преди всичко ще се сложи сигурността на жителите “, съобщи той.

По думите му проблемите са насъбрани с времето.

„ Недофинансирането на БДЖ е редовно... Отново имаме двоен критерий. И още веднъж страната споделя, че железопътният превоз не е приоритет “, уточни още ръководителят на комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР