Трябват ни един килограм свински бут, една средна и кръгла

...
Трябват ни един килограм свински бут, една средна и кръгла
Коментари Харесай

Гостите Ще Ръкопляскат На Гурме Фантазията Свинско В Тиква, Никой Не Подозира Колко Лесно Става!

Трябват ни един кг свински бут, една междинна и кръгла тиква, пет моркова, 250 грама гъби, две глави лук, два домата, пет скилидки чесън, една чаша с бяло вино, четвърт чаша с олио, пет лъжици брашно, един дафинов лист, една лъжица риган, няколко зърна черен пипер, сол на усет, написа топактуално.ком.

Първо би трябвало да си затоплим олиото на междинен огън, а след това слагаме в него нарязания лук и го задушаваме за към две минутки. Добавяме по-късно чесъна, нарязаните месо, моркови и гъби, както и настърганите домати.

Разбъркваме доста хубаво всичко това и сипваме към него бялото вино, след което оставяме да заври на котлона. После си го овкусяваме с черния пипер, солта, ригана и дафиновия лист.

Взимаме по-късно тиквата и отрязваме капака й, а след това издълбаваме към два сантиметра от кората й. Получената вкусна плънка я слагаме в тиквата и я затваряме с капачето, което ще й прилегне тъкмо по размер.

После разбъркваме брашното с малко вода, омесваме и с полученото тесто намазваме краищата на тиквата. Слагаме я в тава с вода и я пъхаме във фурната, с цел да се запече за към един час на 180 градуса.

Когато тиквата с плънката е подготвена, я оставяме да изстине за към 15 минути, а след това махаме капачето и си я гарнираме с картофено пюре или с каквото друго си пожелаем и обичаме.

Това ядене става освен вкусно, само че и доста автентично – обезпечено ще вземете с него акъла на гостите си и домочадието. Не го пропускайте!

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста сладко на всички!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР