Трябваше да намеря някакво решение, призна Дани ВалвердуС опита си

...
Трябваше да намеря някакво решение, призна Дани ВалвердуС опита си
Коментари Харесай

Треньорът на Григор: Агаси ще му помага за психиката

Трябваше да намеря някакво решение, призна Дани Валверду
С опита си Андре Агаси може да помогне на Григор Димитров да бъде по-здрав душевен.

Така счита Дани Валверду, треньор на най-хубавия български тенисист. Шампионът от финалите на АТП не се класира за Лондон, не можа да отбрани точките си от предишния сезон и към този момент е 19-и в международната класация.

Американската легенда Агаси се причисли към екипа на Димитров на шампионата в Париж.

“Говорих с Григор за опцията да притеглим в нашия тим нов човек, който да му помогне за по-голямо неизменност в играта, с цел да бъде непрестанно измежду най-хубавите. Той има нужните качества, само че казусът е, че би трябвало да бъде стабилен във всеки миг. Работихме доста върху това, само че моята работа като началник на тима е да намеря някакво решение, което да докара до усъвършенстване. Не единствено в представянето по шампионатите, само че и по-добре да употребява своя капацитет. Казах му, че в случай че желае да бъде на върха, има потребност от подобаващия човек. С Андре се знаем още от времето, когато работех с Анди Мъри, а Агаси познава Григор още от юношеските му години. Нека да го питаме и да забележим какво мисли по въпроса. Нещата се развиха доста добре и всички в екипа се вълнуват от това, което следва. Агаси знае какво е належащо на един състезател, с цел да стигне до върха, какво би трябвало да прави на корта и отвън него. Характерът на Андре му разрешава да усеща кое е добре и кое не във всевъзможни обстановки. А когато знаем какво вършим по верния и какво по неправилния метод, вероятността пред нас е доста по-добра ”, разяснява Валверду.

Още в Париж Григор показа, че Агаси се е появил тъкмо в точния момент. Не мога да се сетя за по-подходящ човек, с който да споделям какво мисля и какво усещам. Надявам се да пътуваме дружно допустимо най-често през идната година, сподели Димитров във френската столица. Той в този момент е в Монте Карло и се готви за новия сезон. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР