Трябваше да бъдат отправени покани към Северна Македония и Албания,

...
Трябваше да бъдат отправени покани към Северна Македония и Албания,
Коментари Харесай

Сергей Станишев Изригна: Историческа Грешка!

" Трябваше да бъдат отправени предложения към Северна Македония и Албания, тъй като би трябвало да сме наясно, че всяко деяние и безучастие има своите последствия ", добави той.

" Причините не са в тях, тъй като и двете държавни управления направиха много съществени старания и редица промени, които апропо множеството страни членки не биха могли да създадат в своите страни. Вижте единствено историческото съглашение в Преспа, с което завърши полемиката и разногласието сред Гърция и Северна Македония. Затова е необходим кураж. Заев и Ципрас го потвърдиха и заплатиха политическа цена за това в името на една огромна цел ", сподели още Станишев. Той добави, че Европейски Съюз в дадения случай наподобява като неспазващ личните си обещания, което е доста отрицателно.

" Всички знаят, че учредената причина е позицията на президента на Франция, който разгласи, че желае смяна на вътрешния механизъм на Европейски Съюз за характера на воденето на договарянията и механизмите ", добави той.

Станишев акцентира, че грешката е сериозна и историческа. " Надявам се тя да бъде преодоляна през идната година, през май в Загреб, когато ще има среща на страните членки. В последна сметка една страна блокира този развой ", сподели още той.

Станишев добави, че когато казваш, че вратата продължава да бъде затворена, обезкуражаваш тези, които вършат промени, които търсят добросъседство, нов жанр на връзките в района и в действителност казваш на националистите " добре пристигнали ", даваш им причини.

Това е неприятно и за България, тъй като нашият интерес е Западните Балкани да са постоянни, да живеем в добросъседство ".

Сергей Станишев разяснява и решението на английския парламент напускането на Англия от Евросъюза да бъде отсрочено, до момента в който не бъде признато законодателство по договорката, реализирана от премиера Борис Джонсън с Брюксел:

" Трябва да се избегне най-лошия сюжет - Брекзит без договорка, тъй като това би имало съществени последици... Върви една игра на нерви. Вариантите са няколко - удължение до края на януари или още по-дълго отсрочване, което може докара до референдум. Ясно е, че Англия е на ръба на предварителни избори ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР